Uutiset 2015

Arktiset asiat esillä New Delhissä

20.2.2015

Professori Lassi Heininen on kutsuttu puhumaan New Delhiin Intiaan. Konferenssissa käsitellään muiden muassa Intian ja muiden Aasian maiden mukaantuloa Arktisen neuvoston työhön ja yleensäkin arktisten asioiden pohdintaan.

Järjestäjien mukaan New Delhin tilaisuus on ensimmäinen kansainvälinen konferenssi Intiassa, jossa käsitellään arktisia kysymyksiä ja Aasian maiden mahdollista osallisuutta arktisella alueella.

– Kuulostaa ehkä eksoottiselta, että arktisista kysymyksistä keskustellaan New Delhissä. Toisaalta se on monella tavalla luontevaa, sillä ilmastonmuutoksen myötä on selvää, että elämme keskinäisriippuvaisessa maailmassa, jossa myös Delhin ja muiden Intian suurkaupunkien savusumu vaikuttaa pohjoisiin alueisiin. Arktisesta on tullut globaali. Esimerkiksi Pohjoisen jäämeren ja Intian valtameren keskinäisvertailu on hyödyllistä myös arktisille maille, professori Heininen toteaa.

Lisätietoja konferenssista:
Annual Maritime Power Conference 2015 by the title, ”Asia and the Arctic: Opportunities and Challenges” organized by the National Maritime Foundation (of India) in February 19-20, 2015 in New Delhi, India.


LaY/Viestintä/OT