Uutiset 2015

Koivurovasta arvovaltaisen vuosikirjan päätoimittaja

12.5.2015

Tutkimusprofessori Timo Koivurova on nimitetty yhdeksi The Yearbook of International Environmental Law -vuosikirjan neljästä päätoimittajasta. Vuosikirja perustettiin vuonna 1990 ennen Rion 1992 arvovaltaista ympäristökonferenssia ja se on johtava julkaisu kansainvälisen ympäristöoikeuden alalla. Oxford University Press -kustannusyhtiön lippulaivana pidetyssä vuosikirjassa oli avoinna kaksi päätoimittajan paikkaa.

- Julkaisun arvovalta tulee siitä, että siinä ei julkaista pelkästään artikkeleita, vaan kartoitetaan joka vuosi, miten ympäristöoikeus muuttuu eri puolilla maailmaa: muutokset lähes jokaisen maan ympäristölainsäädännössä, eri kansainvälisissä järjestöissä, tuomioistuimissa, kansainvälisissä ympäristösopimuksissa jne, Koivurova toteaa.

Hakemuksia kahdelle vapautuneelle päätoimittajan paikalle tuli mittava määrä. Tämä johtuu Koivurovan mukaan siitä, että päätoimittajana oleminen tarjoaa hyvin ainutlaatuisen paikan ympäristöoikeuden globaaliin muutosprosessiin.

- Kilpailu näistä paikoista oli kova, ja oli mielestäni hyvä ratkaisu, että Oxford University Press kustantamo päätti lisätä yhden päätoimittajan. Työmäärä on valtava, koska päätoimittajien odotetaan tarkastavan jokaisen raportin valtavaksi tiiliskiveksi muodostuneesta vuosikirjasta”, Koivurova sanoo.

- Hienoa on myös se, että meillä on todella ”planetaarinen tiimi” nyt toimittamassa vuosikirjaa. Professorit Maria Gavounelli, Bharat Desai ja Wang Xi ovat minun lisäkseni päätoimittajia. Sitten meilllä on lukuisia apulais- ja avustavia toimittajia, kirja-arviointien toimittaja sekä keskeisistä alan tutkijoista koostuva toimitusneuvosto, hän toteaa.

Tutkimusprofessori Timo Koivurova johtaa Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden instituuttia Lapin yliopiston Arktisessa keskuksessa.

Lisätiedot:
Tutkimusprofessori Timo Koivurova
+358 5519522
Timo.koivurova[at]ulapland.fi