Uutiset 2016
 
Peura_www.jpg

Arktisessa Vimmassa sukelletaan ensi viikolla pohjoismaisten satujen maailmaan

25.10.2016

Arktista Vimmaa -elokuvafestivaali järjestetään Rovaniemellä Arktikumissa jälleen 1.–4. marraskuuta 2016. Neljäpäiväisen festivaalin teemana on tänä vuonna pohjoismaiset sadut ja mytologia.

Ohjelmistossa on elokuvia kaiken ikäiselle yleisölle, ja ohjelma löytyy elokuvafestivaalin verkkosivuilta osoitteesta arktistavimmaa.org. Näytökset ovat maksuttomia ja niihin voi varata lippuja ennakkoon Arktikumin infosta sen aukioloaikana osoitteessa Pohjoisranta 4, puhelimitse (016) 3222 3260 tai sähköpostitse info@arktikum.fi.

Festivaaleilla pääsee tapaamaan tekijöitä

Yksi festivaalien kiinnostavimmista lyhytelokuvista on “Kaassassuk – The Orphan”, joka nähdään keskiviikkona 2. marraskuuta klo 16. Myyttiin ja kansantaruun perustuvan elokuvan tekoon ovat osallistuneet grönlantilaisen Uummannaq-kaupungin lastenkodin lapset, jotka ovat mm. laulaneet ja tehneet lavasteita ja animaatioita elokuvaan.

– Elokuvan jälkeen yleisö pääsee tapaamaan palkittua ohjaajaa Rikke Hallundia ja tuottaja Claus Johnsenia. Lisäksi paikalla on kaksi vierasta lastenkodista, kertoo Arktisen keskuksen tapahtumakoordinaattori Raija Kivilahti.

Festivaaleilla nähdään myös Sofi Oksasen kirjaan perustuva Puhdistus, joka on palkittu usealla Jussi-palkinnolla. Norjalaiseen kansantaruun johdattelee puolestaan Trolljägaren, joka on hulvaton komedia norjassa peikkoa jahtaavasta kuvausryhmästä.

Arktista Vimmaa -elokuvafestivaalin järjestävät Lapin yliopiston Arktinen keskus ja Pohjola-Norden Lapin piiri ry.

Kaassassuk postcard_www.jpeg

Arktista Vimmaa -elokuvafestivaali 1.–4.11.2016
Arktikum, Pohjoisranta 4, Rovaniemi
Lippuvaraukset Arktikumin infosta ti–su klo 10–18: (016) 3222 3260, info@arktikum.fi
Ohjelma: arktistavimmaa.orgLisätietoja:

Arktista Vimmaa: arktistavimmaa.org

Tapahtumakoordinaattori Raija Kivilahti
Arktinen keskus, Lapin yliopisto
040 568 4890, raija.kivilahti@ulapland.fi

Toiminnanjohtaja Kirsi Lantto
Pohjola-Norden Pohjois-Suomi
040 861 4539, kirsi.lantto@pohjola-norden.fi


LaY/AK/JW&AM
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK