• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2016
 
lapland_debating_society.jpg

Väittelytaitojen kehittämiselle oma yhdistys

2.12.2016

Lapin yliopistolle on perustettu Lapland Debating Society -yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää yliopistotasoista kilpaväittelyä harrastuksena sekä opiskelijoiden esiintymistaitojen ja yleissivistyksen kehittäjänä.

Väittelyt aloitettiin yliopistolla vuoden 2016 alussa ja niitä on järjestetty keskiviikkoisin. Yhdistys kertoo olevansa poikkitieteellinen yhteisö, joka toivoo saavansa väittelijöitä tilaisuuksiinsa yliopiston kaikista tiedekunnista. Tilaisuudet perustuvat Britannian parlamentaariseen käytäntöön (British Parliamentary Style eli BPS). Samoja sääntöjä, tai niiden muunnelmia, käytetään väittelyseuroissa eri puolilla maailmaa.

– Yliopistoyhteisöissä väittelyä on harrastettu jo pitkään. Suomessa väittelykulttuuri on kuitenkin vasta aluillaan, mutta esimerkiksi Baltian maissa on paljonkin väittelyseuroja, Euroopasta puhumattakaan, yhdistyksen puheenjohtaja Deniz Yildiz sanoo.

Yliopistolla järjestettävissä tilaisuuksissa voi väitellä suomen ja englannin kielellä. Yhdistys vakuuttaa, että kielikynnystä tai konseptia ei tarvitse kuitenkaan pelätä.

– Brittityylinen väittely on joukkuelaji, joka kehittää loogista ajattelua, argumentointia, ryhmätyöskentelyä, esiintymistaitoja sekä tietenkin tilannetajua. Väittelemällä oppii tarkastelemaan kysymyksiä monesta näkökulmasta ja ilmaisemaan itseään selkeästi. Näitä taitoja on hyvä ylläpitää ja kehittää, sillä niitä tarvitaan arjessa ja työelämän haastavissa tilanteissa, Yildiz sanoo.

Lopuksi yhdistys haluaa kiittää Asianajotoimisto Castrén & Snellmania, joka on tukenut yhdistyksen toimintaa ja sen kehittämistä.

Tervetuloa väittelemään!

Lisätietoja
Tietoja väittelyistä, tapahtumista ja kilpailuista löydät Lapland Depating Societyn facebooksivulta.

Deniz Yildiz
Lapland Debating Societyn puheenjohtaja

LY/Viestintä/OT
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK