Uutiset 2016
 
ArktinenKattaus550.jpg

Arctic Caféssa tarjoillaan Arktinen kattaus -kirjan makupaloja

26.10.2016

Arctic Caféssa tiistaina 1. marraskuuta 2016 yleisölle esitellään uunituoretta Arktinen kattaus -kirjaa, joka julkaistaan torstaina 27. lokakuuta Helsingin kirjamessuilla. Arctic Café järjestetään kello 13 Arktikumin kirjastossa Rovaniemellä, ja tilaisuutta voi seurata myös suorana Arktisen keskuksen verkkosivuilla ja YouTube-kanavalla.

Arktisen keskuksen tiedetoimittajan Marjo Laukkasen ja tiedeviestinnän päällikön Markku Heikkilän kirjassa kuvataan Suomea arktisena maana ja tavataan arktisen arjen tekijöitä: opettaja Inarista, vanhustenhoitaja Sallasta, jäänmurtajan päällikkö, lumilaudan muotoilija ja monia muita. Lukija pääsee mukaan niin matkailukeskukseen, tutkimusasemalle, sahalle kuin kokoussaleihin.

Ulkoministeriön Eurooppatiedotuksen kustantamaan kirjaan liittyy myös viisi videota, jotka kuvaavat arktista tutkimusta, muotoilua, jäänmurtamista, matkailua ja avantouintia.

Kirjasta on otettu monen tuhannen kappaleen painos, ja ulkoministeriö levittää kirjaa maksutta kertoakseen Suomesta ja arktisuudesta kohta alkavaan Suomen puheenjohtajuuteen Arktisessa neuvostossa liittyen. Kirja ilmestyy suomeksi, ruotsiksi, pohjoissaameksi ja englanniksi.

Arctic Caféssa Laukkanen ja Heikkilä kertovat kirjasta ja sen taustoista. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja kirjoja on jaossa yleisölle. Mukana on myös Martti Ruokolainen Eurooppatiedotuksesta.

Arktinen kattaus -kirjan valtakunnallinen julkistaminen tapahtuu Helsingin kirjamessuilla torstaina 27.10. Messujen Aino-lavalla kello 17.30 pidettävässä tilaisuudessa ovat mukana tekijöiden lisäksi ulkoministeri Timo Soini ja arktinen suurlähettiläs Aleksi Härkönen.

Arctic Café: Arktisen kattauksen makupaloja
Tiistaina 1.11.2016 klo 13
Arktikumin kirjasto, Pohjoisranta 4, Rovaniemi
Livestriimi: www.arcticcentre.org/arcticcafe


Lisätietoja:

Marjo Laukkanen, marjo.laukkanen(at)ulapland.fi, 040 484 4296
Markku Heikkilä, markku.heikkila(at)ulapland.fi, 040 484 4300

Arctic Café: www.arcticcentre.org/arcticcafe
Arktinen kattaus -videot

Kirjaa voi tilata julkaisun jälkeen maksutta Eurooppatiedotuksen verkkosivuilta.


LaY/AK/MH&JW

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK