Uutiset 2017
 
jaanaerkkila_web.jpg

Professori Jaana Erkkilä-Hill toiseksi valtakunnallisessa esseekilpailussa

3.12.2017

Lapin yliopiston kuvataiteen professori Jaana Erkkilä-Hill on sijoittunut toiseksi Kotkan Suomalaisten yksityiskoulujen kannatusyhdistyksen järjestämässä valtakunnallisessa esseekilpailussa. Palkinto on arvoltaan 5 000 euroa.

Erkkilä-Hillin Käsillä katsoja -nimimerkillä kirjoitettu essee on henkilökohtainen kuvaus taiteilijasta taidekasvattajana. Taiteilijan koulutuksen saanut opettaja haluaa opettaa kädentaidon tuottamaa kokemuksellista tietoa. Toinen hänen pedagoginen periaatteensa on hitauden opettaminen. Essee päättyy kuvaan pojasta, joka tutkii omista kasvoistaan tehtyä kipsivalumuottia ja unohtaa lähteä koulusta kotiin.

Kilpailun pääpalkinnon, 10 000 euroa, voitti kirjallisuuden tutkija, FT Maria Laakso Tampereelta. Kolmannelle sijalle sijoittui filosofian lisensiaatti Tarmo Ahvenainen Kotkasta.

Esseekilpailun palkitsemistilaisuus järjestettiin sunnuntaina 3.12 Kotkassa. 

Esseekilpailu järjestettiin osana Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa. 190 kirjoittajaa pohti opetusta ja sivistystä. Kilpailun aiheena oli Ei oppi ojaan kaada ja siihen osallistuttiin nimimerkillä, joten tuomaristo ei arvioidessaan tiennyt kirjoittajien henkilöllisyyttä.


LUC/Viestintä/J-EK