Uutiset 2017
 
Arctic Market Days_kyltti_550x367.JPG

Arktiset Markkinat Arktikumissa perjantaista sunnuntaihin

11.12.2017

Arktiset Markkinat valloittavat Arktikumin perjantaista sunnuntaihin 15.–17. joulukuuta 2017 klo 10–18. Kymmenettä kertaa järjestettäville markkinoille on valikoitu noin 80 myyjää eri puolilta Lappia, aina Torniosta Enontekiölle ja Inariin saakka. Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja maksu tapahtuu käteisellä.

Arktiset Markkinat järjestää Lapin yliopiston Arktinen keskus, ja tapahtumassa panostetaan paikallisiin materiaaleihin, laatuun, omaperäisyyteen ja lappilaisuuteen. Tämän vuoden teemana on pohjoinen käsityö, ja tuotevalikoimissa on koruja, sisustustuotteita, taidetta, puutöitä ja hyvinvointituotteita.

– Myytävänä on esimerkiksi käsitöitä poronnahasta ja lampaasta, ja valikoimassa on runsaasti tuotteita myös nuorilta muotoilijoilta ja kädentaitajilta. Lisäksi opiskelijoiden työpajassa pääsee itse tekemään uniikin joulukoristeen 5 euron hinnalla, kertoo tapahtumakoordinaattori Raija Kivilahti.

Markkinoilla on myös laaja valikoima lähellä tuotettuja elintarvikkeita.

– Viime vuoden ruokateema kiinnosti kävijöitä niin paljon, että otimme myös tänä vuonna mukaan useita lähiruoan myyjiä. Joulupöytään löytyy monenlaisia erikoisherkkuja, kuten lammas- ja nautatuotteita, viileäsavustettua poron kulmapaistia, poron käristelihaa ja kalatuotteita.

Arktisiin Markkinoihin kuuluu myös käsityöpolku, joka johdattelee tutustumaan lähistön käsityöpuoteihin. Kohteina ovat Arktikum Shop, Pilke Shop, Marttiinin Wanha Tehdas, Lauri-talo, Korundi Shop, Mainoa Design Shop ja Taitokeskus Luhti.

Lapin maakuntamuseon uuteen Petsamo-näyttelyyn järjestetään yleisöopastukset perjantaina 15.12. klo 10 ja 14. Opastuksiin pääsee 5 euron vaihtonäyttelylipun hinnalla.


Arktiset Markkinat
15.–17.12.2017 klo 10–18
Arktikum, Pohjoisranta 4, Rovaniemi
Markkinoille on vapaa pääsy. Käteismaksu.
Tervetuloa!


Lisätietoja:

Facebook: https://www.facebook.com/events/1508277212593741/

Tapahtumakoordinaattori Raija Kivilahti
Lapin yliopiston Arktinen keskus
raija.kivilahti(at)ulapland.fi, puh. 040 568 4890