Uutiset 2017
 
matkailututkimuskuva.jpg

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin toimittama Matkailututkimus-lehti on siirtynyt journal.fi -palveluun

19.12.2017

Matkailututkimus on monitieteinen matkailua, virkistystä ja vapaa-aikaa käsittelevä tiedelehti, joka kuuluu julkaisufoorumissa luokkaan yksi. Sen tavoitteena on edistää monipuolista, laadukasta matkailualan ja vapaa-ajan tutkimusta sekä niitä koskevaa keskustelua. Matkailututkimus-lehden siirtyminen osaksi avoimen julkaisun palvelua on osa tieteellisessä julkaisutoiminnassa käynnissä olevaa muutosta (lisää aiheesta, ks. esim. julkea.fi).

Lehteä toimitetaan vuoden 2018 alusta alkaen Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin (MTI) voimin. Journaalin päätoimittajana toimii apulaisprofessori Outi Rantala ja toimitussihteerinä tutkija Heli Ilola. - Palvelun kautta pyrimme edistämään Matkailututkimus-lehden näkyvyyttä ja saavutettavuutta sekä laajentamaan julkaisuformaattia. Jatkossa sähköisenä julkaistaviin artikkeleihin voidaan sisällyttää enemmän myös visuaalista materiaalia, kertoo päätoimittaja Outi Rantala.

Journal.fi on uusi tiedelehtien toimittamiseen ja julkaisemiseen tarkoitettu palvelu, jota ylläpitää Tieteellisten seurain valtuuskunta. Sivustolla on tällä hetkellä noin 40 suomalaista tieteellistä lehteä ja vuosikirjaa.

Uudistuneeseen lehteen voi tutustua journal.fi –palvelussa.
https://journal.fi/matkailututkimus

Lisätietoja:


Apulaisprofessori Outi Rantala
Lapin yliopisto / Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti
outi.rantala@ulapland.fi
+358404844202