Uutiset 2017
 
galleria_valo_550px.jpg
Taiteiden tiedekunnan Arktikum-talossa sijaitseva Galleria Valo. Kuva: Marko Junttila

Taiteiden tiedekunnan galleriat esiteltyinä Lapin yliopiston nettisivuilla

22.12.2017

Taiteiden tiedekunnan gallerioiden esittelyt sekä näyttelyaikojen hakuohjeet sisältävä Taiteilijoille -osio on avattu yliopiston www-sivujen Taide ja muotoilu -sivuston alle. Käy tutustumassa yliopiston monipuolisiin galleriatiloihin nettisivujen yläpalkista löytyvän linkin kautta!

Taiteiden tiedekunnan yksitoista galleriatilaa pääkampuksella sekä Arktikum-talossa ovat muodostuneet keskeisiksi kuvataiteen ja kulttuuritoiminnan näyttämöiksi Rovaniemellä. Gallerioiden monipuolinen näyttelytarjonta on säännöllisesti esillä paikallisissa ja alueellisissa kulttuuriuutisissa. Viimein näyttelytilat saavat arvoisensa esittelyn osana yliopiston www-sivujen uudistustyötä.

Taiteiden tiedekunnan gallerioiden vaihtuvissa näyttelyissä esitellään perinteisten kuvataiteen lajien piirustuksen, maalauksen ja kuvanveiston ohella ympäristö-, media- ja valokuvataidetta, taiteellista tutkimusta sekä muotoilua eri taideteollisuuden aloilta. Nähtävillä on opiskelijoiden opintoihin kuuluvia ja itsenäisiä taideproduktioita, henkilökunnan taidetta ja taiteellista tutkimusta sekä vierailevien taiteilijoiden näyttelyitä. Gallerioissa järjestetään noin sata vaihtuvaa näyttelyä vuosittain.


galleria_lovisa_web2.jpg
Taiteiden tiedekunnan kuukauden taiteilijoita esittelevä Galleria Lovisa avautui yliopiston yhteisen kahvila Meidän Lovisan yhteyteen helmikuussa 2017. Kuva: Marko Junttila


Pääkampuksen F-talon tiloissa näyttelyt vaihtuvat kolmen viikon sykleissä ja Arktikumin gallerioissa neljän-kahdeksan viikon välein. Vuoden 2017 alkupuolella yliopiston galleriatilat täydentyivät uudella Galleria Lovisalla, joka sijaitsee yliopiston yhteisen kahvilan tiloissa. Galleria esittelee kuukausittain yhden taiteilijan taiteiden tiedekunnan henkilökunnan, opiskelijoiden ja alumnien joukosta tuoden samalla tiedekunnan taiteellista toimintaa entistä näkyvämmäksi yliopiston väelle ja siellä vieraileville.

Galleriaesittelyt sisältävää Taiteilijoille-osiota on tehty syksyn 2017 aikana ja sen valmistumisen myötä yliopiston Taide ja muotoilu -sivusto on saatu kokonaisuudessaan valmiiksi. Taide ja muotoilu -sivuston sisällöntuotannosta ovat vastanneet freelancer-graafikko ja -journalisti Lasse Paldanius, taiteiden tiedekunnan näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen sekä Lapin yliopiston viestintäpalveluiden tiimi avustajineen.

Linkki Taiteilijoille-osioon:
www.ulapland.fi/Taiteilijoille

Lisätietoja:
Näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen
leila.lipiainen(at)ulapland.fi
Taide ja muotoilu -sivuston sisällönsuunnittelija Lasse Paldanius
lasse.paldanius(at)gmail.com


LY / Viestintä / LP