Uutiset 2018
Uutinen, kuvituskuva 1

Taidevaihde-hanke toteuttaa katutaidetapahtuman nuorille kauppakeskus Revontulessa

7.2.2018

Työpajassa toteutetaan ohjaajien ja osallistujien yhteistyönä isokokoinen seinämaalaus liiketilan seinään. Taiteilijat Juha Mytkäniemi ja Hussam Al Eqaby sekä kuvataidekasvatuksen opiskelijat Sisi Lindeblad, Tuomas Järvinen ja Helena Stigell ohjaavat seinämaalausta.

Osallistujat saavat kokeilla katutaiteen menetelmiä ja seinämaalausta. Työpaja järjestetään non-stop-tyyppisesti siten, että osallistujat saavat osallistua pitkäjänteisesti tai piipahtamalla.

Taiteilija Juha Mytkäniemi kuvailee katutaidetta yhdeksi ajankohtaisimmista, keskustelluimmista ja näkyvimmistä nykytaiteen muodoista niin maailmalla kuin Suomessa.

— Katutaide nykyisessä muodossaan, johon myös graffititaiteen katsotaan tänä päivänä sisältyvän, on 1970-luvulla New Yorkissa ja Philadelphiassa syntynyt nykytaiteen muoto. Katutaide on miltei heti syntymänsä jälkeen levinnyt räjähdysmäisesti ympäri maailmaa ja kehittynyt globaaliksi ilmiöksi, Mytkäniemi toteaa.

Kolmipäiväinen tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille. Se järjestetään 14.-16.2 klo 16-20. Tämän jälkeen tila on yleisölle avoinna muutaman päivän ajan. Spektaakkelin näyttämönä toimii Kauppakeskus Revontulen liikehuoneisto, joka sijaitsee Stadiumia vastapäätä.

Taidevaihde-hankkeessa toteutetaan taidetyöpajoja tukeman kaksisuuntaista kotoutumista maahanmuuttajien ja kantasuomalaisten välille. Hanke edistää ennakoivaa lähestymistapaa nuorten pahoinvointiin ja maahanmuuttajien haasteisiin suomalaisessa yhteiskunnassa. Hankkeen rahoittajia ovat Euroopan sosiaalirahasto, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Lapin yliopisto, Monitaideyhdistys Piste ja Lapin taiteilijaseura.

Lisätietoja Seinämaalaus-spektaakkelista ja Taidevaihde-hankkeesta

Taiteilija Juha Mytkäniemi, mytkis@gmail.com
Yliopistolehtori Maria Huhmarniemi, maria.huhmarniemi@ulapland.fi, 0407639948
Taidevaihde-hankkeen projektipäällikkö Ninni Korkalo, ninni.korkalo@gmail.com

LaY/Viestintä/J-EK