Uutiset 2018
Uutinen, kuvituskuva 1

Muutos Káfastallat –seminaarin ohjelmaan: Avoin luento liittyen suohpanterrorin taiteeseen ja toimintaan

26.2.2018

Tohtori Laura Junka-Aikio pitää torstaina 1.3. luennon nimeltä "Indigenous Culture Jamming: Suohpanterror and the art of articulating a Sámi political community".

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se järjestetään torstaina 1. maaliskuuta kello 12.15 – 13.45 (LS 19). Luento on englanniksi. Luentoa voi seurata etänä osoitteessa https://connect.eoppimispalvelut.fi/luento/

Laura Junka-Aikio toimii tutkijana Tromssan yliopistossa ja työskentelee NFR-rahoitteisessa tutkimushankkeessa ”Societal Dimension of Sami Research". Junka-Aikio on tutkinut kolonialismiin ja dekolonisoitumiseen liittyviä kysymyksiä. Junka-Aikio on kirjoittanut teoksen Late Modern Palestine: The subject and representation of the second intifada (Routledge, 2015) sekä saanut ensimmäisenä vuotuisen kulttuurintutkimuksen ja Stuart Hall -säätiön palkinnon vuonna 2017 artikkelistaan "Can the Sámi Speak Now? Deconstructive research ethos and the debate on who is a Sámi in Finland" (2016, Cultural Studies, 30:2, 205-233).

Luento on osa Goalmát káfastallat -työpajaa, jonka teemana on tiedon tuottaminen alkuperäiskansojen näkökulmasta.

Káfastallat on tutkimusverkosto, jota johtavat May-Britt Öhman, Sukupuolentutkimuksen keskus, Uppsalan yliopisto ja Samelands fria universitet; Astri Dankertsen, sosiologian apulaisprofessori, Nord Universitet, Bodö sekä Sanna Valkonen, saamentutkimuksen apulaisprofessori, Lapin yliopisto.

Toiminnan rahoittajana toimii humanistisen ja yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen toimikuntien pohjoismainen yhteistyöelin NOS-HS.

LaY/Viestintä/J-EK