Uutiset 2018
profile.jpg.png

Hadley Friedlandin yleisöluento alkuperäiskansalakien elvyttämisestä

20.11.2018

Dr. Hadley Friedland (University of Alberta) luennoi maanantaina 10.12. klo 9–10.30 Arktikumin Polarium-auditoriossa. Luennon aiheena on “The Recovery and Resurgence of Indigenous Laws”.

Kun alkuperäiskansat maailmanlaajuisesti elvyttävät ja ottavat takaisin haltuunsa omia oikeudellisia perinteitään, miten tieteelliset teoriat ja metodit voivat tukea yhteisöjen tavoitteita? Luennossaan Dr. Friedland identifioi mahdollisia metodeja ja käytänteitä alkuperäiskansajohtoiselle osallistavalle oikeudelliselle tutkimukselle, joka ammentaa tarinoista oikeuskäytäntönä ja maaperustaisesta oppimisesta.

Hadley Friedland, LLB, LLM, PhD, on apulaisprofessorina University of Albertan oikeustieteiden tiedekunnassa. Hän on työskennellyt Kanadan oikeusministeriössä ja hän oli ensimmäinen tutkimusjohtaja University of Victorian Indigenous Law Research Unit -yksikössä. Hän on ollut uranuurtajana kollegansa Dr. Val Napoleonin kanssa luomassa alkuperäiskansalakien tutkimusmenetelmiä. Hän on työskennellyt laajasti alkuperäiskansayhteisöjen parissa Kanadassa tunnistaakseen ja elvyttääkseen alkuperäiskansojen lakeja. Hänen artikkeleitaan on ilmestynyt seuraavissa julkaisuissa: Indigenous Law Journal, McGill Law Journal ja Oxford Handbook of Criminal Law. Lisäksi hänen opinnäytteensä on voittanut monia palkintoja (Vanier Scholarship, SSHRC Impact Talent Award ja Governor General Gold Medal). Hänen ensimmäinen kirjansa, The Wetiko (Windigo) Legal Principles: Cree and Anishinabek Responses to Violence and Victimization, on vasta julkaistu University of Toronto Pressin kautta.

Tilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa!

Lisätietoja:

Livestriimi: https://www.youtube.com/watch?v=LgBbjIFAXeQ


Rauna Kuokkanen, arktisen alkuperäiskansatutkimuksen professori (rauna.kuokkanen@ulapland.fi) ja
Stefan Kirchner, arktisen oikeuden apulaisprofessori (stefan.kirchner@ulapland.fi)