Uutiset 2018
P1010290.JPG
Hilde Hermansen: Pukusuunnittelua

Arktisen taiteen ja muotoilun näyttely Norjassa

14.11.2018

Helgelandin museossa Norjan Nesnassa esillä oleva Arctic Sustainable Art and Design verkoston vuosittainen näyttely esittelee monipuolisesti taiteen- ja muotoilun tutkimus-, kehittämis- tai koulutusprojektien tuotoksista.

Näyttely tuo laajasti esille erilaisia taiteen ja muotoilun yhteistyöprojekteja koulujen, yliopistojen, matkailun ja yhteiskunnan eri sektoreiden välillä. Esillä on teoksia 23 taiteilijalta kahdeksasta eri maasta. Näyttely rakentuu vahvasti taiteidenvälisyydelle. Kokonaisuus tarjoaa yleisölle koettavaksi kuvataiteen lisäksi ääniteoksia, installaatiota, videoteoksia, tekstiilitaidetta sekä Murmanskin yliopiston vaatetussuunnittelun tuotteita ja graafista suunnittelua Komista.

Näyttelyssä on mukana teoksia Lapin yliopistosta professori Timo Jokelalta, professori Glen Couttsilta ja Mirja Hiltuselta; yliopistonlehtori, väitöskirjatutkija Elina Härköseltä ja Annamari Manniselta sekä innovaatiopäällikkö, väitöskirjatutkija Jari Rinteeltä ja väitöskirjatutkija Korinna Korsrtöm-Maggalta. Näyttelyssä on esillä myös AAD maisteriohjelman opiskelijoiden Tanya Kravtsovan, Juho Hiilivirran ja Maiko Ikeuchin teoksia.

Näyttelyn ovat kuratoineet Ann Kristin Klausen Helgaland museosta ja apulaisprofessori Mette Gårdvik Nord yliopiston, taiteiden ja opetuksen tiedekunnasta ja sen on tuottanut Nord yliopisto ja Lapin yliopisto.

Näyttely on avoinna 7.11. - 7.12.2018

P1010285.JPG

Tatiana Batova:  Arctic fashion

P1010260.JPG

Ruth Beer : A portrait of the Fraser river. Yksityiskohta


Lisätietoja:

Timo Jokela
professori
Arctic Sustainable Arts and Design temaattisen verkoston johtaja
timo. jokela(at)ulapland.fi
+358 40 739 6034