Uutiset 2018
Uutinen, kuvituskuva 1

Ruokamo ja Kangas Piilaaksoon REACH-kiihdytysohjelmaan

17.9.2018

Professori Heli Ruokamo ja yliopistotutkija Marjaana Kangas Mediapedagogiikkakeskuksesta (MPK) on valittu Business Finlandin (ent. TEKES) REACH-ohjelmaan Piilaaksoon. Ohjelmaan osallistuminen sisältyy uuteen Playful Learning –hankkeeseen, jolle Business Finland myönsi kansallisesti kilpaillun rahoituksen.

REACH-ohjelman toteuttamisesta vastaa Kalifornian Palo Altossa toimiva Nordic Innovation House (NIH). NIH on Pohjoismaiden ja Yhdysvaltojen business-yhteistyön ”kiihdyttämö”, joka tukee ja sparraa pohjoismaisen teknologian, tuotteiden ja palveluiden viemistä kansainvälisille markkinoille. Ohjelma sisältää kaksi kahden viikon koulutusjaksoa Piilaaksossa. Koulutuksen aikana kartoitetaan ja rakennetaan koulutusalan, erityisesti leikillisen oppimisen pedagogiikkaan liittyviä liiketoimintamahdollisuuksia Yhdysvaltojen ja laajemmin kansainvälisillä markkinoilla.

Kangas ja Ruokamo ovat ensimmäiset suomalaiset kasvatusalan tutkijat, jotka osallistuvat REACH-ohjelmaan. Vuonna 2016 ohjelmaan osallistui kaksi suomaisryhmää, joista toinen oli VTT:ltä ja toinen Åbo Academy:sta.

Business Finlandilta saatu rahoitus Playful Learning –hankkeelle on sisällöllisesti jatkoa MPK:n käynnissä olevalle Business Finlandin rahoittamalle Playful Lapland (TUTL) -hankkeelle (1.8.2017-31.12.2018).

Lisätietoja:

Hankkeen vastuullinen johtaja, professori Heli Ruokamo
Puhelin 040 587 9090

Projektipäällikkö, yliopistotutkija Marjaana Kangas
Puhelin 040 484 4490

Lisätietoja REACH-ohjelmasta