Uutiset 2018
uutiskuva_3.jpg

Mediapedagogiikkakeskus näyttävästi esillä Kasvatustieteen päivillä Tampereella

14.11.2018

Kasvatustieteen päivät pidetään Tampereella 15.-16.11.2018. Päivien teemana on "Hyvyys, totuus ja kauneus kasvatuksessa". Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan Mediapedagogiikkakeskuksen (MPK) henkilöstö on mukana päivillä niin esitelmien pitäjänä kuin teemaryhmien vetäjänä.

MPK:n tutkijat vetävät teemaryhmät ”Leikit, pelit ja simulaatiot”, ”Mediakasvatus ja digitaalinen lukutaito” (yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa) sekä ”Tieto- ja viestintätekniikka opetuksessa ja oppimisessa”.

MPK:n tutkijat esittelevät päivillä yksikössä tehtävää moniulotteista mediakasvatustutkimusta:

Sosiomateriaalinen näkökulma simulaatio-oppimiseen (Tuulikki Keskitalo ja Heli Ruokamo)

Oppimista luonnonhelmassa: Oppilaiden ja opettajien toimijuuden ilmentymät vaelluskurssilla (Marjaana Kangas, Hanna Vuojärvi, MPK; Pirkko Siklander, Oulun yliopisto)

Monilukutaidon ilmiöpohjainen oppiminen lukio-opetuksessa - Tapaus “Seksuaalisuuden monet kuvat” (Marjaana Kangas, Päivi Rasi)

Miten ikäihmiset vastaanottavat ja oppivat käyttämään digitaalisia terveys- ja hyvinvointipalveluja? (Päivi Rasi)

Pedagogically Informed Model for Designing Higher Education Online Degree Programmes (Marjo Joshi, Mauri Kantola ja Minna Scheinin, Turun ammattikorkeakoulu; Päivi Rasi, MPK)

Yläkouluikäisten urheilevien nuorten motivationaalinen orientoituminen urheiluun, koulunkäyntiin ja niiden yhteensovittamiseen (Marjaana Kangas, Susanna Rivinen ja Heli Ruokamo)

Lisätietoja:

Kasvatustieteen päivät: https://events.uta.fi/kt-paivat2018/

Heli Ruokamo
Professori, varadekaani, MPK:n johtaja
P. 040 587 9090