Uutiset 2018
uutiskuva_3.jpg

Pohjoismaiden arktista aluetta ja pohjoismaisia malleja käsittelevä kirja julkistettiin Shanghaissa

10.12.2018

Shanghaissa julkistettiin maanantaina 10.12. Pohjoismaiden arktista aluetta ja pohjoismaisia malleja sekä kiinalais-pohjoismaalaista arktista yhteistyötä käsittelevä kirja.

Teoksen tarkoitus on esitellä pohjoismaista yhteistyötä ja integraatiota sekä pohjoismaalaista hallinta- sekä hyvinvointi- ja kansalaisyhteiskuntamalleja kiinalaiselle yleisölle, ja siksi kirja on käännetty kiinankielelle.

Samalla teos on ensimmäinen kiinalais-pohjoismaalaisen arktisen tutkimusyhteistyön keskuksen (CNARC) julkaisu ja ensimmäinen kiinankielinen julkaisu, jossa pohjoismaista yhteistyötä ja malleja käsitellään.

—Kirjan keskeinen tavoite on yhtäältä kertoa pohjoismaisen yhteistyön ja pohjoismaisen mallin menetystarina kiinalaiselle yleisölle, ja toisaalta osoittaa kiinalais-pohjoismaalaisen tutkimusyhteistyön hedelmällisyys, toteaa professori Lassi Heininen Lapin yliopistosta.

Kirjan kiinalainen toimittaja on Shanghai Institute for International Studies (SIIS) –laitoksen varajohtaja Yang Jian. Lisäksi teoksen kirjoittajina on tutkijoita kaikista Pohjoismaista ja Kiinasta: Maria Ackren, Allison Bailes, Rasmus Bertelsen, Margret Cela, Deng Beixi, Thorsteinn Gunnarsson, Jussi Huotari, Larserik Häggman, Uffe Jakobsen, Jyrki Kallio, Salla Kalliojärvi, Sanna Kopra, Hanna Lempinen, Arild Moe, Egill Nielsson, Laura Olsen, Peter Sköld, Ida Folkestad Soltvedt ja Zhang Pei.