Uutiset 2018
uutiskuva_3.jpg

CRICS-hankkeen päätösseminaarissa pohditaan kriittisen kommunikaation sekä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden kehittämistä

14.2.2018

Lapin yliopistolla järjestetään perjantaina 23.3. klo 13 alkaen Critical Communication, Safety and Human-Centered Services of the Future (CRICS, 2016–2018) –hankkeen päätösseminaari. Seminaarissa käsitellään kriittisen kommunikaation, sekä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden kehittämistä.

Vuoden 2016 alussa alkaneessa CRICS-projektissa tutkittiin ja kehitettiin tietokonepohjaisiin ja mobiileihin simulaatioihin perustuvaa koulutusta, kriittistä viestintää sekä terveydenhuoltoa ja sosiaalipalveluja. Projektissa kehitettiin myös tulevaisuuden sairaalan käytäntöjä asiakkaiden, henkilöstön ja organisaation näkökulmista. Tehokkaalla viestinnällä ja palveluilla autetaan ennaltaehkäisemään sosiaali- ja terveyshuollon haittatapahtumia sekä alentamaan merkittävästi niistä aiheutuvia kustannuksia.

Päätösseminaarissa hankkeen tuloksia esittelevät CRICS-hankkeen tutkijat ja kommentoivat rinnakkaishankkeita toteuttaneiden yritysten edustajat.

CRICS-projektin toteuttivat Lapin yliopiston Mediapedagogiikkakeskus ja taiteiden tiedekunnan Service Innovation Corner SINCO yhteistyössä Stanfordin yliopiston (Palo Alto, Yhdysvallat), Cape Peninsulan teknillisen yliopiston (Kapkaupunki, Etelä-Afrikka), Umeån yliopiston (Uumaja, Ruotsi), Emily Carr, Health Design Lab (Vancouver, Kanada) ja Pohjois-Norjan yliopistollisen sairaalan kanssa (Tromssa, Norja). Kehittämistyötä tehtiin myös Lapin sairaanhoitopiirin, Lapin ammattikorkeakoulun, Lapin aluehallintoviraston, sekä Rovaniemen kaupungin sosiaalipalveluiden kanssa.

Projektia rahoittivat Business Finland ja EAKR sekä Lapin sairaanhoitopiiri, Rovaniemen kaupunki, Airbus Defence & Space, TETRAsim (Beaconsim) ja Mentura Group Oy.

Ilmoittautuminen seminaariin


Seminaarin ohjelma

LaY/Viestintä/J-EK