Uutiset 2018
Uutinen, kuvituskuva 1

Mikroyrittäjien kasvuverkosto aloittaa Rovaniemellä

14.2.2018

Lapissa alkaa mikroyrittäjien verkostotoiminta, millä haetaan konkreettista kasvua. Kasvuverkosto helpottaa yksittäisten yritysten ponnisteluja muun muassa kohti vientimarkkinoita.

Usein suomalaisen mentaliteetin mukaisesti yritykset kuluttavat pitkän tovin hioen tuotteitaan ja valmistustaan, ennen kuin uskaltavat aloittaa myynnin, saati sitten viennin. Samalla mikroyrityksiin on ladattu paljon toiveita Suomen kilpailukyvyn ja työllisyyden kasvun suhteen. Suomessa henkilöstön kasvu sijoittuukin tällä hetkellä mikroyrityksiin, joita on jo noin 95 % kaikista yrityksistä. Nämä mikroyritykset ovat alle 10 henkilön yrityksiä, joilla on halua kasvaa ja kehittyä, mutta yksin se on haastavaa.

Lapin mikroyrittäjille rakennetaan nyt yhteistä yrittäjälähtöistä kasvuverkostoa. Verkoston yhteistyö ja tuki auttavat madaltamaan mikroyritysten kasvu- ja vientikokeiluja. Lapin verkostossa on omat ydinryhmänsä Rovaniemen sekä Kemi-Tornion alueilla. Rovaniemen ryhmän avauksessa mukana oli reilut 10 yritystä, verkostoon on ilmoittautunut tähän mennessä 17 yritystä. Mukaan mahtuu vielä. Jo aiemmin avattu Kemi-Tornion ryhmä on käytännössä täynnä 30 yrityksellä.

Verkosto on toimintatavaltaan uusi Lapissa. Ajatuksena on kokoontua jokaisessa osallistuvassa yrityksessä vuorotellen isäntäyrityksen valitseman teeman ympärille. Näissä tärkeää on yrittäjien keskinäinen kokemusten ja tiedon jakaminen, mutta myös paikalle saapuvilta kunkin aiheen asiantuntijoilta oppiminen. Rovaniemen ryhmässä tapaamisten teemoiksi nousivat muun muassa some-markkinointi, vienti, rahoitus ja jälleenmyynti.

Verkostoa kehitetään Lapin yliopiston, Oulun yliopiston, sekä Lapin ammattikorkeakoulun ja Kemin Digipoliksen yhteisessä Lapin mikroyrittäjien kasvuverkosto –hankkeessa. Hanketta koordinoi Lapin yliopisto. Vastaavasta verkostosta on jo paljon hyviä kokemuksia Pohjois-Pohjanmaalta, missä Oulun yliopistoon kuuluva MIkroENTRE-tutkimusryhmä on jo vuosia pyörittänyt vastaavaa toimintaa.

Rovaniemen ydinryhmän toiminta aloitettiin maanantaina 12.2. klo 18 hotelli Santa Clausissa.

Lisätietoja projektista

Katja Lindholm, projektipäällikkö,
katja.lindholm(at)ulapland.fi
+358 (0)40 4844 054
Lapin Mikroyritysten kasvuverkosto –hanke
Lapin yliopisto,Yhteiskuntatieteiden tiedekunta

Kati Vehmas,
asiantuntija
Oulun yliopisto
p. 0504127456
kati.vehmas(at)oulu.fi

LaY/Viestintä/J-EK