Uutiset 2018
laakkonen_mika_web.jpg

Apulaisprofessori Mika-Petri Laakkonen Euroopan Komission asiantuntijaksi

12.2.2018

Apulaisprofessori, filosofian tohtori Mika-Petri Laakkonen on nimitetty Euroopan komission pääosaston, DG Research & Innovation (Directoral-General Communications Networks, Content and Technology) asiantuntijaksi.

Laakkonen on toiminut vuodesta 2010 Euroopan komission asiantuntijatehtävissä muun muassa Horizon 2020 ohjelmakokonaisuuksien arvioitsijana. Asiantuntijan tehtävänä on linjata Euroopan Unionin keskeiset ICT-alan tutkimuksen suuntalinjat.

— Euroopan Parlamentin aloitteessa on kiinnitetty huomiota suurten globaalien yhtiöiden esimerkiksi Google ja Microsoft tiedon keräämiseen, tallentamiseen ja hyödyntämiseen liittyviin eettisiin ja moralisiin ongelmiin. Lisää puolueetonta tietoa aiheesta tarvitaan Euroopan Unionin kansalaisten näkökulmasta. Euroopan komission tutkimus- ja innovaatio -pääosaston virkamiehet joutuvat työssään pohtimaan muun muassa edellä mainittua ongelmaa, Laakkonen toteaa.

Lapin yliopistossa apulaisprofessori Mika-Petri Laakkosen tehtävänä on ProSoc- tutkimusryhmässä tutkimushankkeiden johtaminen erityisesti Informaatioteknologian filosofia-tutkimusteeman osalta. Apulaisprofessorilla on vastuu täydentävän rahoituksen valmistelun tehtävistä ja projektien johtamisesta. Tehtäviin kuuluvat myös soveltavan informaatioteknologian tutkimus- ja opetustehtävät, vastuu tutkijakoulutuksen 2018 käynnistyvän tutkimusjohtamisen opintojaksosta sekä opinnäytteiden ohjaus.

Lisätietoja:
Apulaisprofessori, FT Mika-Petri Laakkonen
puh. 040-5086832