Uutiset 2018
Nurminen_kannet.jpg

Julkaisu: Kuvanveistäjä Matti Nurmisen tärkeimmät työt yksiin kansiin

12.12.2018

Uutuusteos Matti Nurminen – Kolme näyttelyä Rovaniemellä / Three Exhibitions in Rovaniemi tarjoaa katsauksen kuvanveistäjä Matti Nurmisen tärkeimpiin teoksiin.

Nurmisen tuotannon ydintä ovat lähes monumentaalisen suurikokoiset abstraktit kiviveistokset, joiden lisäksi hän on suunnitellut pienoisveistoksia sekä mitaleita. Nurminen käyttää työssään pronssia, kiveä ja puuta, mutta ennen kaikkea hänen veistoksensa todistavat suuresta rakkaudesta kiveen. Nurmisen työtapa on fyysinen: hän ei käytä työssään assistentteja vaan tekee kaiken omin käsin.

– Matti Nurmisen veistotaiteeseen vaikuttavat, kenties osittain tiedostamattomasti, hänen lukeneisuutensa ja vankka elokuvan tuntemuksensa. Hänen työnsä ovat kuin kiveen hakattua runoutta tai silmänräpäyksen mittaisia katkelmia abstraktista mustavalkoisesta elokuvasta, Torsti Lehtinen kirjoittaa teoksen esipuheessa.

Teokseen on koottu kuvat Nurmisen tärkeimmistä teoksista. Mukana on myös perustiedot hänen taiteilijauraltaan: näyttelyt, palkinnot, julkiset teokset sekä kokoelmat joihin hänen teoksiaan kuuluu.

Teos on kaksikielinen (suomi ja englanti). 

Teoksen tiedot

Matti Nurminen – Kolme näyttelyä Rovaniemellä / Three Exhibitions in Rovaniemi
ISBN 978-952-310-942-1
Lapland University Press, 2018
119 sivua

Lisätietoja

Matti Nurminen
puh. 050 3747 691
matti.tapani.nurminen@gmail.com