Uutiset 2019
Uutinen, kuvituskuva 1

Lapin yliopisto edelläkävijänä sähköisten siirtotenttien toteuttajana

25.2.2019

Lapin yliopisto on käynnistänyt opiskelijoille siirtotenttimahdollisuudet, ns. exam-tenttivierailut. Kyse on uraauurtavasta menettelystä Suomessa.

— Menettely lisää opiskelijoiden opintojen joustavaa etenemistä, koska opiskelijat voivat suorittaa tenttejä sähköisesti muillakin paikkakunnilla kuin omassa korkeakoulussa, toteaa vararehtori Kaarina Määttä.

Tenttivierailujen toteuttaminen edellyttää yhteiskäyttösopimuksia yliopistojen kesken. Lapin yliopisto on pilotoinut tenttivierailuja korkeakoulujen välillä alkutalven aikana ja ensimmäiset tentit on saatu onnistuneesti toteutumaan.

— Jyväskylän yliopiston opiskelija suoritti tentin Lapin yliopiston tenttiakvaariossa 15.2.2019, kertoo suunnittelija Paula Niemelä, joka on exam-järjestelmän pääkäyttäjä.

Tällä hetkellä Lapin yliopiston opiskelijat voivat tehdä siirtotenttejä Jyväskylän ja Turun yliopistoissa sekä Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella. Nämä tenttivierailut on testattu. Järjestelmää testataan edelleen ja tavoitteena on, että yhä useampi tenttipaikkakunta ja yliopisto tulevat järjestelmän piiriin vuoden 2019 aikana.

Lapin yliopistossa tenttiakvaario otettiin käyttöön vuonna 2011 ja siellä suoritettujen tenttien määrä on lisääntynyt vuosi vuodelta. Tenttiakvaario on tila, jossa opiskelija suorittaa tentin sähköisesti varattuaan tenttiajankohdan varausohjelman kautta. Akvaariossa on tietokone ja tallentava valvontakamera. Tentaattori luo järjestelmään tenttikysymykset etukäteen. Tenttiakvaario tuo opiskelijalle joustoa tenttimisen aikataulutukseen ja hän voi edetä opinnoissaan oman henkilökohtaisen opintosuunnitelmansa mukaisesti. Tentaattori voi tentin arvioituaan antaa siitä helposti palautetta sähköisesti järjestelmän avulla.

Tarkempia tietoja: ulapland.fi/exam


Lisätietoja:

Vararehtori Kaarina Määttä
puh. 0400 696480
kaarina.maatta@ulapland.fi

Suunnittelija Paula Niemelä
puh. 040 5198364
exam@ulapland.fi

Johan-Eerik Kukko
Viestintäsuunnittelija
040 484 4416
johan-eerik.kukko@ulapland.fi