Uutiset 2009
 

Arktis-tutkijakouluun uusia tutkijakoulutettavia

22.12.2009

Arktis-tutkijakoulun johtokunta on valinnut kuusi uutta tutkijaa opetusministeriön rahoittamille kokoaikaisille tutkijankoulutuspaikoille vuosiksi 2010–2013. Tutkijankoulutuspaikat on tarkoitettu väitöskirjatyön tekemiseen.

Arktis-tutkijakoulu on opetusministeriön tukema valtakunnallinen ja monitieteinen tutkijakoulu, joka kouluttaa arktisen alan asiantuntijoita. Tutkijakoulua koordinoi Lapin yliopiston Arktinen keskus, ja sen yhteistyöyliopistoja ovat Lapin, Oulun, Helsingin ja Joensuun yliopistot. Tutkijakoulun teemana ovat modernin kehityksen ja globaalimuutoksen vaikutukset arktisen alueen yhteiskuntaan ja ympäristöön, mukaan lukien Suomen Lappiin.

Tutkijakoulun kaksivuotisille paikoille vuosiksi 2010–2011 valittiin Tanaka Masumi Lapin yliopistosta ja Meri Ruppel Helsingin yliopistosta sekä yksivuotiselle paikalle Emilie Beaudon Oulun yliopistosta.

Tutkijakoulussa aletaan vuonna 2010 tutkia uutena aihealueena Barentsin alueen taloutta, elinkeinoja ja kestävää kehitystä. Tämän aihealueen nelivuotisille tutkijankoulutuspaikoille valittiin vuosiksi 2010–2013 Ilona Mettiäinen Lapin yliopistosta ja Susanna Pääkkölä Oulun yliopistosta. Lisäksi kaksivuotiselle tutkijankoulutuspaikalle valittiin Adam Stepien Lapin yliopistosta.

Arktis-tutkijakoululle on saanut kilpailtua opetusministeriön ja Suomen Akatemian rahoitusta tutkijakoulutettavien palkkaamiseen kolme kertaa toimintansa aikana vuodesta 2003 alkaen. Tutkijakoulusta on valmistunut tähän mennessä kuusi tohtoria. Tutkijakoulua johtaa Lapin yliopiston Arktisen keskuksen johtaja, professori Paula Kankaanpää ja koordinaattorina toimii erikoistutkija, dosentti Päivi Soppela Lapin yliopiston Arktisesta keskuksesta.

Lisätietoja:
Johtaja Paula Kankaanpää, p. 040 777 7825, paula.kankaanpaa(at)ulapland.fi
Koordinaattori, erikoistutkija Päivi Soppela, p. 0400 138 805, paivi.soppela(at)ulapland.fi

LaY/Viestintä/SV