Yhteiskunta
 
UusiBauhausfinal_web.jpg

Bauhaus yhdisti Lapin ja Savon

14.4.2021

Lapin yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu sekä Lapin ja Pohjois-Savon maakuntien liitot järjestävät tiistaina 20. huhtikuuta verkkoseminaarin, joka on avaus maakuntien luovien alojen ja kestävän kehityksen yhteistyössä. Seminaarin teemana on uusi Bauhaus. Se on Euroopan komission viime lokakuussa lanseeraama luova aloite, joka rikkoo tieteen, teknologian, kulttuurin ja sosiaalisen osallisuuden välisiä raja-aitoja.

Seminaarin pääpuhujat ovat maamme eturivin Bauhaus-asiantuntijoita ja -entusiasteja. Seminaarissa puhuvat Euroopan muotoilujärjestöjen kattojärjestön BEDAn puheenjohtaja Päivi Tahkokallio, Euroopan parlamentin jäsen Sirpa Pietikäinen, palvelumuotoilun professori Satu Miettinen ja TKI-asiantuntija Jyri Wuorisalo.

Wuorisalon mukaan Bauhaus-aloite on lyhyessä ajassa onnistunut lähentämään Savonia-ammattikorkeakoulua ja Lapin yliopistoa.

– Bauhaus haastaa meidät yhdessä ja yli rajojen visioimaan elinympäristöjemme kehittämistä. Joudumme määrittelemään uudelleen mielekkään tulevaisuuden. Siinä työssä muotoiluajattelu on avainasemassa, koska se auttaa rikkomaan totuttuja ajatuskulkuja, Jyri Wuorisalo sanoo.

Lapin yliopisto ja Savonia suunnittelevat parhaillaan seminaarin jatkoksi yhteisen Bauhaus-työpajan järjestämistä vielä kevään aikana.

– Emme ole rakentamassa yhteistyötä itseämme varten, vaan tämä on meille keino kytkeytyä eurooppalaiseen Bauhaus-yhteisöön. Bauhaus on ennen kaikkea eurooppalainen sivistysprojekti, Wuorisalo jatkaa.

Kaikille avoin verkkoseminaari on suunnattu erityisesti muotoilijoille, taiteilijoille, insinööreille, tutkijoille, arkkitehdeille, opiskelijoille sekä kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen asiantuntijoille. Se on samalla osa laajempaa Euroopan tulevaisuutta käsittelevää konferenssisarjaa, joka tarjoaa tilaisuuden osallistua yhteiseen visiointiin Euroopan tulevaisuudesta.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset

Lisätietoa:

Satu Miettinen, dekaani, professori, palvelumuotoilu, Lapin yliopisto
040 484 4367, satu.miettinen(at)ulapland.fi

Jari Sihvonen, viestintäasiantuntija, Pohjois-Savon liitto
044 714 2653, jari.sihvonen(at)pohjois-savo.fi

Lapin liiton alkuperäinen uutinen 14.2.2021: Bauhaus yhdisti Lapin ja Savon