Kansainvälistymistarinoita
what is your global story_fb Ella web web.png

Ella Björn, vaihto-opiskelija Brasiliassa

1.9.2020

Matkailututkimuksen opiskelija Ella Björn matkusti vuonna 2018 Rioon opiskelemaan PUC-yliopistossa. Riossa hän opiskeli Brasilian historiaa ja kulttuuria, portugalin kieltä sekä kasvatustieteitä.

Olá! Mie oon Ella ja opiskelen matkailututkimusta Lapin yliopistossa. Kansainvälistyminen on aina ollut lähellä sydäntä ja sen takia lähdinkin vuonna 2018 vuodeksi Brasiliaan vaihto-opiskelemaan Rioon. Riossa mie opiskelin Brasilian historiaa ja ja kulttuuria, joista teinkin semmonen pienen sivuainekokonaisuuden maisterin tutkintoon. Opiskelin lisäksi myös portugalin kieltä ja lähellä toista kuukautta päätinkin jäädä vielä toiseksi lukukaudeksi ja opiskelin sitten kasvatustieteitä myös englannin kielellä, joista yksi kurssi oli portugalin kieleksi.

Ja miksi mie lähin ylipäätään opiskelemaan Rioon? No ensiksikin kiinnosti tosi paljon lähteä Etelä-amerikkaan ja matkustaa sinne vielä uudemman kerran ja katsoin vähän maita mitä meidän yliopistolla on listalla. Brasilia pisti silmään sen takia, koska siellä voi opiskella englanniksi ja koin, että oma kielitaitoa ehkä vielä riittänyt siihen, että vois espanjaksi lähteä opiskelemaan vaikka espanjan kielestä miulla oli kokemusta aiemmin.

Miksi kannustan kaikkia lähtemään vaihtoon? No ihan ensiksikin rikkaat kokemukset. Niitä voi lämmöllä muistella vielä pitkään vaihtokokemuksen jälkeen. Ja toiseksi ystävät, joita tuli ympäri maailmaa ja osan kanssa olla vieläkin tekemisissä. Kolmanneksi itsensä ylittäminen esimerkiksi haastavin  tilanteisiin joutuminen ja niistä selviäminen oli tosi hienoja hienoja juttuja itelle jälkeenpäin ja myös uuden kielen oppiminen.

Vaihdoin lisäksi meillä voi kansainvälistyä myös omassa yliopistossa. Itse oon ollut mukana Cafe lingua tapaamisissa, jotka oli espanjan kielellä ja siellä rupateltiin kahvikupposen äärellä espanjaksi.  Suosittelen tätä myös kaikille, ketä kansainvälistymis kiinnostaa ja ketkä haluaa oppia lisää jostain tietystä kielestä. Jos tulee jotain kysyttävää kansainvälistymiseen liittyvää, minuun voi olla aina yhteydessä.

Tutustu Ellan vaihtoon videolla.