Uutiset 2010

Evakkolasten muistelukset kirjaksi

28.1.2010

Vappu Hietasen ja Kaija Hiilivirran toimittamaan Kertomuksia lapsuutemme ajalta -kirjaan on koottu Ikääntyvien yliopiston evakkolapset-ryhmän tarinoita sotavuosien ajalta.

Kirjoitukset käsittelevät evakkoon lähtöjä ja kotirintaman elämää vuosina 1939-1944. Kirjassa kirjoittavat Vappu Hietanen, Leila Tulppo, Lempi Korva, Esko Kurtti, Pentti Kortelainen, Sisko Savolainen, Rauno Talvensaari, Liisa Karvo, Kaarina Harri, Kaija Mustonen, Saara Mustonen, Valtter Jänkälä, Vappu Hietanen, Kaija Hiilivirta, Marjatta Lampela, Raili Penttilä ja Hannu Mörsky.   

Kirjan taustalla on Ikääntyvien yliopiston evakkolapset-ryhmä, joka on jakanut yhteisiä kokemuksia ja muistoja sodan aikaisista tapahtumista. Ryhmässä on muisteltu evakkoon lähdön järjestelyjä perheessä sekä kuvailtu tunnelmia evakkopaikoille saavuttaessa. Näkökulma kertomisessa ja muisteluissa on ollut lapsen kokemuksen tavoittaminen.

Ryhmän tavoitteena on ollut edistää tutkimusta sodan ja evakkoajan vaikutuksista yksilön elämään. Ryhmän johtajana ja ohjaajana ovat toimineet Pentti Kortelainen, Vappu Hietanen ja Kaija Hiilivirta. Ryhmän toimintaan on osallistunut 12-18 viime sotien aikana lapsuusiässä ollutta henkilöä. Ryhmä on kokoontunut vuosina 2008-2009 yhteensä 9 kertaa.

Julkaisua myy Lapin yliopistokustannus: www.ulapland.fi/lup

Kirjan julkistamistilaisuus järjestetään Lapin yliopistolla tiistaina 2. helmikuuta 2010 kello 13.00 alkaen, luentosali 11, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi.

Lisätietoja:
vs amanuenssi Riitta Kojo
Lapin yliopisto/avoin yliopisto
p: 0400-543 174
Riitta.Kojo@ulapland.fi
www.ulapland.fi/avoin
Huom.! Avoimen yliopiston asiakaspalvelun uusi puhelinnumero on 040 484 4495
 
LaY/Viestintä/OT