Yhteiskunta
 
Uutinen, kuvituskuva 2

Häiritsevä yhteiskuntatutkimus-perjantaiseminaari: Vaarallinen feministinen tutkimus?

16.4.2019

Häiritsevä yhteiskuntatutkimus-perjantaiseminaarissa keskustellaan feministisestä yhteiskuntatutkimuksesta.

Mikä tekee feministisestä tutkimuksesta vaarallista? Miksi ja miten feministinen tutkimus häiritsee? Voiko tutkija olla aktivisti? Keitä ovat intersektionaaliset feministit? Mitä on feministinen teoria?

Vaarallinen feministinen tutkimus -seminaarissa tuodaan näkyväksi feministisen tutkimuksen kirjoa Lapin yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa. Aiheeseen johdattavat yliopistonlehtorit Veera Kinnunen ja Sandra Wallenius-Korkalo sekä panelistit:

tutkimusprofessori Rauna Kuokkanen
professori Susan Meriläinen
nuorempi tutkija Hanna Peltomaa
yliopistotutkija Tiina Seppälä ja
nuorempi tutkija Joonas Vola.

Paneeli kokoontuu perjantaina 26.4. 2019 klo 13–15 luentosalissa 20/21.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan! Tarjolla myös kahvia!
Jälkilöylyt Pub Punapippurissa!

Häiritsevä yhteiskuntatutkimus -perjantaiseminaarin tavoitteena on esitellä yhteiskuntatutkimuksen ajankohtaisia tutkimusaiheita ja tuloksia, keskusteluja ja näkökulmia sekä tarkastella yhteiskuntakriittisesti ajankohtaisia ilmiöitä. Luentojen teema valikoituu kunkin alustajan mielenkiinnon mukaan, eikä noudata tarkkaa etukäteissuunnitelmaa. Yhteistä luennoille on teeman ajankohtaisuus sekä kriittinen ja pähkäilevä ote. Käytännössä kyse voi olla uuden julkaisun tulosten esittämisestä, vierailevan tutkijan puheenvuorosta, ajankohtaiseen ilmiöön tarttuvasta tutkijapuheenvuorosta tai vaikkapa professorin jäähyväisluennosta.

Luentoja järjestetään noin neljän viikon välein, eli käytännössä kerran kuukaudessa. Kunkin luentoseminaarin kesto on maksimissaan kaksi tuntia, muita rakenteellisia ehtoja ei seminaarille aseteta. Pyrkimys on, että perjantaiseminaarista muodostuisi keskusteleva, akateeminen yhdessäoppimisen käytäntö. Tilaisuuteen toivotaan laveasti yleisöä niin henkilökunnasta kuin opiskelijoista. Joka kerralla on tarjolla kahvia, teetä ja pientä napposteltavaa!

Kurssin suorittaminen:

Häiritsevä yhteiskuntatutkimus -perjantaiseminaari on laajuudeltaan 3-5 op:n kurssi. Se suoritetaan luentopassi-käytännön mukaisesti koodilla TUTA0303, Valinnaiset laadullisen tutkimuksen lähestymistavat. Luentopassin periaatteet ja käytännöt kerrotaan seminaarisarjan avauskerralla kuten myös se, mihin kurssin suorittamalla voi saada korvaavuuksia.

HÄIRITSEVÄ YHTEISKUNTATUTKIMUS –PERJANTAISEMINAARIN KEVÄÄSSÄ TULOSSA:

Perjantai 26.4. 2019, Klo 13.15–15, LS20/21: Yliopistonlehtori Veera Kinnunen, yliopistonlehtori Sandra Wallenius-Korkalo & panelistit: ”Vaarallinen feministinen tutkimus?”

Perjantai 10.5.2019; Klo 13.15–15, LS6: Tutkijatohtori Saara Koikkalainen (Helsingin yliopisto): ”Brexit ja eurooppalaiset muuttoliikkeet”