Uutiset 2009
 

Kirjoitatko blogia tai suunnitetko sitä?

8.12.2009

Lapin yliopiston viestintäpalvelut on luomassa verkkosivua, johon kootaan linkkeinä Lapin yliopiston henkilökunnan blogeja.

Tavoitteena on koota mahdollisimman kattava listaus yliopiston bloggaajista yhteen paikkaan, jonka kautta yliopiston sivuilla vierailevat voivat helposti tutustua blogeihin. Näin bloggaajat voivat saada uutta lukijakuntaa. Yliopistoista ainakin Helsingin yliopisto ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto ovat koonneet verkkosivuilleen yliopistolaisten blogeja.

Pyydämmekin henkilöitä, joilla on jo oma blogi, ilmoittamaan viestintään bloginsa tiedot: blogin nimen, verkko-osoitteen ja tarvittaessa lyhyen kuvauksen blogin aihepiiristä. Viestintäpalvelut kokoaa ilmoitettujen tietojen perusteella koontisivuston henkilökunnan blogeista.

Jos sinulla ei ole vielä omaa blogia, mutta haluaisit ryhtyä kirjoittamaan blogia, kerro myös siitä viestintään. Viestintäpalvelut auttaa sinua perustamaan oman blogisi yliopiston ulkopuoliseen blogipalveluun ja linkittää blogisi yliopiston sivuille.

Blogi on verkkosivu tai -sivusto, johon yksi tai useampi kirjoittaja kirjoittaa kohtuullisen säännöllisesti. Blogissa on mahdollista julkaista sisältöä tekstin lisäksi myös kuvien, videokuvan tai äänen muodossa. Blogeissa painottuu henkilökohtainen näkökulma. Muita tunnusomaisia piirteitä ovat kommentointimahdollisuus ja RSS- tai Atom-syötteet, joiden avulla blogin sisältöä voidaan seurata ja levittää.

Lisätietoja:
Olli Tiuraniemi
Puhelin 0400 695 418
Markku Kontio
Puhelin 040 513 4950