Uutinen, kuvituskuva 2

Lenita Hietanen on vuoden YES Agentti 2020

9.12.2020

Lapin vuoden YES Agentti 2020 on yliopistonlehtori ja dosentti Lenita Hietanen Lapin yliopistosta. Tunnustus on annettu merkittävästä työstä yrittäjyyskasvatuksen kehittämisessä.

YES Agentti – yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä -tunnustuksen on myöntänyt Valtakunnallinen YES ry yhdessä YES-verkoston kanssa.

Yliopistonlehtori ja dosentti Lenita Hietanen on vaikuttanut yrittäjyyskasvatuksessa jo pitkään. Hän aloitti yrittäjyyskasvatustyön jo peruskoulun ja lukion musiikin opetustyössä vuonna 2003, ja tästä kehittämistyöstä hän teki väitöskirjan vuonna 2012. Hietanen on myös edistänyt yrittäjyyskasvatusta Yrittäjyyskasvatuksen tutkimusseuran puheenjohtajana ja vienyt yrittäjyyskasvatusta myös opettajankoulutukseen. Tänä vuonna hän on alkanut musiikkikasvatuksen ohella opettaa Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun muodostaman LUC-konsernin yhteisissä yrittäjyysopinnoissa.

– Lenita Hietanen on kehittänyt yrittäjyyskasvatuksen pedagogiikkaa ja oppimisympäristöjä yhdistämällä ennakkoluulottomasti yrittäjyys- ja musiikkikasvatusta. Lisäksi hän on osallistunut aktiivisesti keskusteluun yrittäjyyskasvatuksen merkityksestä suomalaisessa koulutuksessa, kertoo YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

YES Agentti -tunnustuksen voi saada henkilö, tiimi tai organisaatio, joka on edistänyt yrittäjyyskasvatusta ja yrittäjämäistä toimintakulttuuria. Yhteensä YES Agentti – yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä -tunnustuksen sai tänä vuonna kaksitoista toimijaa eri puolella Suomea. Tutustu yrittäjyyskasvatuksen kärkikaartiin YES-verkoston nettisivuilla.

– Vuoden YES Agentit 2020 ovat aktiivisia toimijoita, jotka edistävät rohkeasti ja tavoitteellisesti yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan, edistävät toimintakulttuurin muutosta ja innostavat muita mukaan esimerkillään. Erityisesti tänä vuonna yrittäjyyskasvatuksen kehittäminen ei ollut koronan takia helppoa, ja se on vaatinut tavallista enemmän aktiivisuutta, Lehtonen kiittää.

YES-verkoston tavoitteena on, että jokaisella oppijalla on mahdollisuus saada yrittäjyyskasvatusta kouluasteesta ja paikkakunnasta riippumatta ja että jokaisella oppilaitoksella ja organisaatiolla on työkalut toteuttaa yrittäjyyskasvatusta.

Lisätiedot:

YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen
045 357 2716
sanna(at)yesverkosto.fi

Yliopistonlehtori ja dosentti Lenita Hietanen
040 766 4454
lenita.hietanen(at)ulapland.fi
www.ulapland.fi/LenitaHietanen

YES – Intohimona yrittäjyyskasvatus!

YES on Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatuksen kehittäjäverkosto, joka kokoaa yhteen yrittäjyyskasvatustoimijat ja muut yrittäjyyden ja työelämävalmiuksien kehittämisestä kiinnostuneet toimijat niin kansallisesti kuin alueellisestikin. YES-verkosto edistää yrittäjyyskasvatuksen toteutumista vahvistamalla yrittäjämäistä toimintakulttuuria, valmentamalla opettajia, kehittämällä koulutusta ja rakentamalla koulu-yritysyhteistyötä. YES on kumppani kunnille, koulutuksen järjestäjille ja muille yrittäjyyskasvatuksen kehittäjille. YES toimii ympäri Suomen. YES-verkoston toimintaa koordinoi Valtakunnallinen YES ry.

YES-verkoston tiedote palkituista: Suomen parhaat yrittäjyyskasvatuksen kehittäjät palkittiin: tässä ovat vuoden YES Agentit 2020 - YES ry (julkaistu 08.12.2020)