Yhteiskunta
 
finlandia.JPG

Maamme – Itsenäisen Suomen kulttuurihistoria -teos Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana

31.10.2016

Marjo Kaartisen, Hannu Salmen ja Marja Tuomisen toimittama Maamme – Itsenäisen Suomen kulttuurihistoria (SKS) on ehdolla Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi.

Maamme -teoksessa luodaan katsaus itsenäisen Suomen kulttuurihistorian vuosikymmeniin. Korkeakulttuurin sijasta kirja keskittyy kuvaamaan, millaista arki ja monenkirjava elämä itsenäisessä Suomessa on ollut.

Kirjan toimittajat Marjo Kaartinen ja Hannu Salmi ovat kulttuurihistorian professoreita Turun yliopistosta ja Marja Tuominen on kulttuurihistorian professori Lapin yliopistossa. Teoksen kirjoittajina on toiminut joukko kulttuurin ja historian tutkijoita Turun ja Lapin yliopistosta. Lapin yliopistosta kirjaan ovat kirjoittaneet artikkelit lehtori Maija Mäkikalli, professori Marja Tuominen ja dosentti Veli-Pekka Lehtola sekä alumni Petri Laukka.

Palkinnosta kilpailee tänä vuonna kuusi kirjaa. Maamme - Itsenäisen Suomen kulttuurihistoria -teoksen lisäksi ehdolla ovat Heikki Aittokosken teos Kuolemantanssi - Askeleita nationalismin Euroopassa, Vesa Heikkisen ja Tapio Pajusen Kansalaistaito - Miten politiikkaa voi ymmärtää, jos sitä voi ymmärtää? Harri Kalhan Rut Bryk - Elämän taide, Mari Mannisen Yhden lapsen kansa - Kiinan salavauvat, pikkukeisarit ja hylätyt tyttäret sekä Kimmo Ohtosen teos Karhu - voimaeläin.

Palkinnon voittaja julkistetaan 24.11. Voittajan valitsee Jörn Donner. Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa.

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinto on Suomen Kirjasäätiön jakama tunnustus ansiokkaalle suomalaiselle yleistajuiselle tietokirjalle, jonka voidaan katsoa merkittävästi edistävän lukijoiden kiinnostusta kerronnaltaan taidokkaaseen tietokirjallisuuteen.

LaY/Viestintä/J-EK