Uutiset 2009
 

Opiskelijat kehittivät elektroniikkaa hyödyntäviä muovituotteita

10.12.2009

Teollisen muotoilun opiskelijat Lapin yliopistosta, Taideteollisesta korkeakoulusta ja Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista ovat ideoineet yhteisellä kurssilla elektroniikkaa hyödyntäviä muovituotteita.

Muoke (muovikoulutuksen kehittäminen) on verkossa järjestetty muoviteknologian kurssi, josta ovat vastanneet Taideteollinen korkeakoulu, Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutti ja Lapin yliopisto. Kurssin harjoitustyön tehtävänanto tuli Valtion teknilliseltä tutkimuskeskukselta (VTT).

VTT on jo vuosia kehittänyt muovituotteisiin integroitavaa elektroniikkaa. Tällä hetkellä VTT tutkii Tekesin rahoituksella teknologian käyttösovelluksia ProFit-hankkeessa, johon muotoiluopiskelijat suunnittelivat harjoitustyönä uusia tuoteideoita ja integroitavan elektroniikan sovelluskohteita. Kurssin yhteensä 23 eri ryhmää ideoivat ja muotoilivat teknologiaa hyödyntäviä muovituotteita syksyn 2009 ajan. Opiskelijoiden suunnittelemat tuotteet ja niiden käyttökohteet vaihtelevat suuresti.

Opiskelijoiden töitä esitellään maanantaina 14. joulukuuta 2009 kello 9.00 alkaen Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa, Esko ja Asko -sali, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi. Esittely jatkuu noin kello 14.00 asti, jonka jälkeen tuotteista kootaan näyttely Lapin yliopiston Katve Galleriaan.

Tiedotustilaisuus järjestetään kello 16.00 luentosalissa F2023. Tilaisuudessa ovat läsnä hankkeessa mukana olleet opettajat: Lauri Snellman ja Jarno Vehmas LaY:sta, Teppo Vienamo TaiK:sta, Kari Metso LAMK:sta ja Jukka-Tapani Mäkinen Oulun VTT:sta.

Muoke III -projektin loppuseminaarin ohjelma:
 
klo 09.00–14.00 Töiden esittely Esko ja Asko sali
klo 14.00–16.00 Töiden jyrytys (viisi  parasta palkitaan)
klo 16.00          Tiedotustilaisuus (ls 2023)
klo 17.00          Näyttelyn avajaiset ja kilpailun tulosten julkistaminen.
 
Tervetuloa. Tilaisuus on kaikille avoin.

Lisätietoja:
Lauri Snellman
Puhelin 040 702 8763

LaY/Viestintä/OT