Yhteiskunta
 
Uutinen, kuvituskuva 1

Pudasjärvi kehittää ihmislähtöistä valmentavaa johtamista yhteistyössä Lapin yliopiston kanssa

18.6.2020

Pudasjärven kaupunki ja Lapin yliopisto aloittavat yhteistyössä syksyllä 2020 Työsuojelurahaston (TSR) rahoittaman kehittämishankkeen Ihmislähtöinen valmentava johtaminen – Esimies aktiivisena toimijana työyhteisön ja työhyvinvoinnin kehittämisessä Pudasjärvellä. Kehittämishankkeen tarkoituksena on tukea esimiestyötä ja työyhteisön toiminnan kehittämistä valmentavalla ja osallistavalla otteella Pudasjärven kaupungissa.

Uudet sukupolvet asettavat johtamiselle ja työn ilmapiirille ja sisällölle yhä enemmän vaatimuksia. Työn merkityksellisyyden kokemus ja työssä innostuminen ovat nykypäivän vaateita. Valmentava ote esimiestyössä on kehitetty juuri näihin tarpeisiin.

– Kehittämishankkeen työskentely ja harjoitukset perustuvat valmentavan johtajuuden periaatteisiin, positiiviseen ajatteluun ja ratkaisukeskeiseen työskentelyyn, kertoo Lapin yliopiston koulutus- ja kehittämispalveluiden kehittämisenasiantuntija Piia Kilpimaa.

Työskentelyn pääajatuksena on esimiestyön vahvistaminen, työyksiköiden työnhyvinvoinnin lisääminen ja valmentavan esimiestyöskentelyn kokeilu esimiestyön vahvistamisessa.

Kehittämishanketta on valmisteltu yhteistyössä syksystä 2019 alkaen. Pudasjärven kaupungin henkilöstöpäällikkö Heli Huhtamäki kertoo, että hanke on käynnistynyt henkilöstön toimesta.

– Työntekijät itse ovat toivoneet työhyvinvointihanketta, jolla luodaan organisaatiomuutoksen jälkeen koko kaupunkiorganisaatioon yhteistä toimintakulttuuria sekä panostetaan tiedonkulkuun, yhteishenkeen ja oikeudenmukaisuuteen liittyviin arvoihin.

Huhtamäen mukaan sitoutuminen hankkeeseen jo alkuvaiheesta alkaen on ollut kiitettävää, mikä antaa hyvän pohjan hankkeen käynnistämiselle ja onnistumiseen. Hanke toteutetaan syyskuu 2020-kesäkuu 2022 aikana ja kehitettävä valmentavan johtamisen malli on julkinen.

Lisätietoja:
Heli Huhtamäki, henkilöstöpäällikkö
040 190 3056
Pudasjärven kaupunki

Piia Kilpimaa, kehittämisen asiantuntija
040 48 44424
Lapin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut

 

pudasjarvi_okra_lev150.png

TSR vaakalogo 2020 png_200.png