lahjoitus_web.png

Rovaniemen kaupunki myönsi yhteensä miljoona euroa Lapin yliopistolle

21.12.2023

Lapin yliopisto on kiitollinen saamastaan lahjoituksesta.

Rovaniemen kaupunki myönsi Lapin yliopistolle yhteensä miljoona euroa kolmeen kohteeseen; Arktikum-tiedekeskuksen näyttelyn uudistamiseen, varhaiskasvatuksen opettajien koulutusmahdollisuuksien kehittämiseen sekä yliopistokaupunki Rovaniemen kansallisen ja kansainvälisen aseman vahvistamiseen.

- Rovaniemi on arktinen pääkaupunki ja Lapin yliopisto puolestaan globaaliin arktiseen liittyvän koulutuksen ja tutkimuksen osaaja. Yliopiston Arktisen keskuksen kautta toteutettava tiedenäyttelytoiminta on varmasti niin kaupungille kuin yliopistolle tärkeä yhteinen asia. Yliopisto on kiitollinen kaupungin osoittamasta tuesta ja hyvästä yhteistyöstä, toteaa rehtori Antti Syväjärvi.

- Lapin yliopisto on Rovaniemelle keskeinen vetovoimatekijä ja houkuttelee opiskelijoita ja tutkimuksentekijöitä niin Suomesta kuin ympäri maailmaa. Kaupunkistrategian mukaisesti haluamme vahvistaa Rovaniemen elinvoimaa sekä vetovoimaa opiskelijakaupunkina. Toivomme myös, että yhdessä löydämme tapoja turvata varhaiskasvatuksen osaavan työvoiman saantia”, sanoo kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio.

Kaupungin lahjoitus vahvistaa niin Lapin yliopistoa kuin laajemmin korkeakoulukonsernia, Rovaniemen kaupunkia sekä pohjoista elinkeinoelämää ja vetovoimaa. Lapin yliopisto on kiitollinen saamastaan lahjoituksesta.

Lisätietoja:

Antti Syväjärvi
Rehtori
0400 606 244
antti.syvajarvi(at)ulapland.fi