Yhteiskunta
 
HEHKU kun idea polttelee -mainos

Sallan HEHKU yhdistää tulevaisuuden tekijät ja innovatiiviset ideat

20.5.2022

Sallassa 20.-21.5.2022 järjestettävä HEHKU-tulevaisuustapahtuma on kohtaamispaikka yrittäjille, opiskelijoille, sijoittajille, innovaattoreille ja mentoreille – yhteisenä tavoitteena menestyvät ja kestävät kasvu- ja kehittymistarinat. Samalla tapahtuma on yksi esimerkki Lapin yliopiston ja Sallan kunnan tiiviistä yhteistyöstä.

Lapin yliopistolla on vahva edustus kaksipäiväisen HEHKU-tapahtuman ohjelmassa. Lauantaina 21.5. puheenvuoron pitävät rehtori Antti Syväjärvi, professori Mauri Ylä-Kotola (taiteiden tiedekunta), professorit Heli Ruokamo ja Ilkka Ratinen sekä yliopistonlehtori, dosentti Marjaana Kangas (kasvatustieteiden tiedekunta).

– HEHKU on aivan uudenlainen lappilainen konsepti yritysten kasvun ja kehittämisen tueksi. Yhteistyön myötä teemme näkyväksi alueen tarjoamat yritys- ja innovaatiotoiminnan mahdollisuudet, kertoo professori Mauri Ylä-Kotola.

Sallan kunta ja Lapin yliopisto ovat tehneet yhteistyötä pitkään. Kevään 2022 aikana on linjattu myös uusia yhteistyön muotoja, joihin tulevaisuudessa keskitytään. Sallassa on jo vuosia panostettu toisen asteen lukiokoulutukseen, ja esimerkiksi Peter Vesterbackan kanssa on kehitetty koulutusviestinnässä hyödynnettävää niin sanottua Sallan mallia.

Lukiopetuksen jatkokehittäminen on yksi keskeisimpiä toimenpiteitä myös Lapin yliopiston kanssa tehtävässä yhteistyössä.

– Tarkoituksena on tehdä erityisesti pedagogista yhteistyötä, vahvistaen laadukasta ja yhteisöllistä opiskelua. Olemme yhteisellä asialla, vahvistamassa Lapin veto- ja pitovoimaa, kun syvennämme yhteistyötä lukioiden ja pohjoisten korkeakoulujen kesken, kuvailee kasvatustieteiden tiedekunnan mediakasvatuksen professori ja varadekaani Heli Ruokamo.

Koronapandemian aikana kestävien matkailukohteiden ja -palveluiden kysyntä on entisestään korostunut ja monipaikkatyöskentelystä on tullut monille arkea. Tässä tilanteessa Sallan profiloituminen ”Salla – in the middle of nowhere” -brändin mukaisesti on tuottanut tulosta: positiivinen kehitys näkyy sekä matkailutoiminnan virkistymisessä että väestökehityksessä.

– Luonto, ympäristö ja kestävä kehitys ovat meille tärkeitä aiheita. Lapin yliopiston tarjoamissa luonto- ja kestävyyskasvatuksen teemoissa on paljon potentiaalia nuoria aidosti kiinnostavien lukio-opintojen kehittämiseen, kertoo Sallan kunnan sivistysjohtaja Marja Myllykangas.

Lukioyhteistyön lisäksi Sallan kunta ja Lapin yliopisto ovat sopineet muun muassa yliopiston harjoittelukoulun yhteistyön tiivistämisestä. Harjoittelukoulu toimii koordinaattorina maakunnallisessa, digitaalisuuteen ja pedagogisiin ratkaisuihin keskittyvässä yhteistyössä.

Tutustu HEHKU-tapahtuman ohjelmaan: arktinenhehku.com

Lisätietoja:

Heli Ruokamo, Lapin yliopisto
040 587 9090
heli.ruokamo(at)ulapland.fi

Mauri Ylä-Kotola, Lapin yliopisto
040 027 6288
mauri.yla-kotola(at)ulapland.fi

Marja Myllykangas, sivistysjohtaja, Salla
marja.myllykangas(at)salla.fi
040 848 8519