Uutiset 2009
 

Talvitaidetta Rovaniemellä

7.12.2009

Rovaniemellä on esillä joulukuussa 2009 valokuvanäyttely Harbinin talvitaidetapahtumista, lumi- ja jääinstallaatio sekä seminaari talvitaiteen ilmaisukeinoista.

Revontulikeskuksessa esillä oleva Harbin – lumen ja jään kaupunki Kiinassa -valokuvanäyttely esittelee Harbinin kaupungin talvitaidetapahtumia. Harbin on ollut Rovaniemen ystävyyskaupunki vuodesta 2006 lähtien, ja se on noussut maailman tietoisuuteen kansainvälisen lumi- ja jäätaiteen festivaalinsa ansiosta. Valokuvanäyttely on esillä Revontulikeskuksessa joulukuun 2009 ajan.
 
Rovaniemen wanhalle torille avataan talvitaideinstallaatio lauantaina 19. joulukuuta klo 18.00. Teoksen suunnittelusta vastaa professori, dekaani Timo Jokela ja sen toteutukseen osallistuu taiteiden tiedekunnan ja Rovaniemen ammattikorkeakoulun opiskelijoita sekä harbinilaisia lumi- ja jääveistäjiä. Teoksessa kohtaavat lappilainen lumirakentamisen osaaminen, harbinilainen veistotaito sekä taiteiden tiedekunnan kehitystyö talvitaiteen ilmaisukeinojen laajentamiseksi. Lumirakentamisesta vastaa Ville Haavikko Arctic SnowHotel Oy:stä.

Keskiviikkona 16. joulukuuta klo 15–18 järjestetään Winter Art - Union of Snow, Ice and Light -seminaari, jossa kuullaan kokemuksia sekä Lapista että Harbinista. Seminaarissa puhuvat Timo Jokela, Jari Rinne ja Antti-Jussi Yliharju Lapin yliopistosta sekä JI Lianlu ja LU Qinzhi Harbinista. Seminaari järjestetään Lapin yliopistolla, luentosali 2, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi.

Winter Conversations -tapahtuman yhteistyötahoja ovat Rovaniemen kaupunki, Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta ja Rovaniemen ammattikorkeakoulu.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Kaisa Tukiainen, Rovaniemen Kehitys Oy  
Puhelin 0400 479 954

Dekaani Timo Jokela, Lapin yliopisto
Puhelin 040 739 6034

Lehtori Maria Huhmarniemi, Lapin yliopisto
Puhelin 040 484 4376

LaY/Viestintä/OT