Yhteiskunta
 
lapintno_web (003).jpg

Uusi palvelusivusto työttömille ja koulutusta vailla oleville

1.12.2016

Lapin korkeakoulut ja koulutuskuntayhtymät ovat julkaisseet uuden tieto-, neuvonta- ja ohjaussivuston työttömille, koulutusta vailla oleville ja uraansa pohtiville henkilöille.

Www.lapintno.fi -sivuston kolme pääteemaa ovat: arjenhallinta, koulutus ja työllistyminen. Sivusto on tarkoitettu eri-ikäisille ja erilaisissa elämäntilanteissa oleville henkilöille, jotka voivat olla esimerkiksi ilman koulutus- tai työpaikkaa. Sivusto toimii myös tieto-, neuvonta- ja ohjaustyötä (TNO-työtä) tekevien apuna erilaisissa tilanteissa.

Projektipäällikkö Mirva Petäjämaan mukaan tietoa on saatavilla valtavasti, mutta se on pirstaloitunut eri toimijoiden, palvelujen ja verkostojen omille sivustoille. Lapintno-sivuston ideana onkin koota yhteen Lapissa tarjolla olevat tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelut, jotta ne olisivat kaikille helposti saavutettavia ja käytettäviä.

– Tämä tarve on noussut voimakkaasti esille Lapin TNO-toimijoiden ja asiakkaiden taholta. Käyttökokemusten ja palautteiden pohjalta sivustoa kehitetään edelleen vastaamaan mahdollisimman hyvin palvelujen käyttäjien tarpeita. Myöhemmin sivusto kytkeytyy valtakunnalliseen TNO-palvelusivustoon, Petäjämaa sanoo.

Sivusto on vain yksi kehitetyistä TNO-palvelutuotteista. Myös muut palvelutuotteet, kuten Lapin koulutusneuvonta, tulevat näkyviksi sivuston kautta. Palvelutuotteiden kehittämisessä on tehty yhteistyötä muiden muassa Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen kanssa.

– Lapin TNO-toimintaa on kehitetty ja toteutettu 2000-luvulta lähtien eri projekteissa. Tähän mennessä on saatu luotua koko joukko yhteisiä palvelutuotteita. Palveluiden kehittäminen jatkuu muiden muassa kumppanuussopimusten päivittämisen ja maakunnallisen TNO-strategian pohjalta, Petäjämaa sanoo.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Mirva Petäjämaa
Puhelin 040 705 3184
mirva.petajamaa (at) lappia.fi
www.lapintno.fi

Lapin TNO-palvelut -projektin päätoteuttaja on Kemi-Tornionlaakson koulutuskunta-yhtymä Lappia ja osatoteuttajia ovat Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin yliopisto ja Lapin ammattikorkeakoulu. Lapin TNO-toimijat (34 organisaatiota) ovat kumppanuus-sopimuksella sitoutuneet yhteistyöhön TNO-palveluiden koordinoimisessa ja kehittämisessä.

LY/Viestintä/OT