Lapin yliopistossa alkaa ensi syksynä kaksivuotinen matkailu- ja elämyspalvelujen johtamisen opintokokonaisuus, jossa yhdistyvät akateeminen tutkimustieto ja yritysmaailman kokemus.
Matkailualalla ja elämyspalveluissa menestyminen edellyttää nykyisin liiketoiminnan ja johtamisen vankkaa osaamista. Johtajan on muun muassa pystyttävä asettamaan uusia tavoitteita ja haasteita yrityksen toiminnalle. Lisäksi hänellä on oltava työkaluja, joiden avulla yritys pystyy vastaamaan asiakkaiden jatkuvasti nouseviin odotuksiin kilpailijoitaan paremmin.
– Uusi matkailun ja elämyspalvelujen johtamisen eMBA-koulutusohjelmamme valmentaa etenkin matkailun ja elämyspalveluiden parissa työskenteleviä johtajia, asiantuntijoita ja yrittäjiä menestymään kovassa kansainvälisessä kilpailussa, kertoo koulutusohjelman vetäjä, projektikoordinaattori Mari Vähäkuopus Lapin yliopiston koulutus- ja kehittämispalveluista.
– Koulutusohjelmassa keskitytään etenkin liiketalousosaamisen ja johtamisen kehittämiseen. Osallistujat saavat valmiudet ja työkaluja johtaa yritystään jatkuvassa taloudellisessa muutoksessa, kehittää matkailu- ja elämyspalvelutuotteitaan asiakkaiden muuttuvien tarpeiden täyttämiseksi sekä ymmärtää muotoilun ja viestinnän merkitystä osana matkailu- ja elämyspalveluita, Vähäkuopus sanoo.
Ensi syyskuussa alkava koulutus on tarkoitettu johto- tai asiantuntijatehtävissä tai yrittäjänä työskenteleville, kokeneille liikealan ihmisille, joilla on vankka kokemus matkailu- ja elämyspalvelujen suunnittelusta, kehittämisestä ja johtamisesta. Matkailuyritysten lisäksi ohjelma sopii erinomaisesti myös hyvinvointi- ja liikuntapalveluiden sekä viihde- ja kulttuuripalveluiden parissa työskenteleville.
– Opiskelijoiden ja heidän edustamiensa yritysten tarpeet ja kokemukset otetaan opinnoissa huomioon, ja lisäksi osallistujat pääsevät jakamaan kokemuksia, oppimaan toisiltaan ja luomaan yhteistyösuhteita, mikä on erityisen tärkeää etenkin liikkeenjohdon koulutuksessa. Opiskelu on mahdollista työn ohessa, sillä opinnot koostuvat kuukausittain järjestettävistä 2–3 päivän lähiopetusjaksoista sekä itsenäisestä työskentelystä, Mari Vähäkuopus toteaa.
Opettajina ja kouluttajina toimivat muun muassa Lapin yliopiston, Helsingin kauppakorkeakoulun ja Oulun yliopiston professorit, tutkijat ja opettajat. Näin ohjelma tuo esiin matkailu- ja elämyspalveluihin liittyvää tutkimustietoa ja edistää sen hyödyntämistä yritystoiminnasta. Tästä hyötyvät sekä yritykset että yliopisto.
Haku eMBA-koulutusohjelman on parhaillaan meneillään ja se päättyy perjantaina 15.5.2009. Valintaperusteena ovat pohjakoulutuksen (vähintään opisto- tai ammattikorkeakoulututkinto) lisäksi noin 3–5 vuoden työkokemus esimies-, johto- tai asiantuntijatehtävistä. Koulutus ei edellytä aiempaa matkailualan koulutusta. Koulutukseen otetaan 15 osallistujaa. Ensisijalla ovat Lapin tai Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa asuvat hakijat. Opinnot käynnistyvät ensi syyskuussa. Ohjelma järjestetään Lapin lääninhallituksen ja Euroopan sosiaalirahaston tuella.
Lisätietoja ja hakuohjeet löytyvät internetistä www.ulapland.fi/emba. Lisätietoja myös Mari Vähäkuopukselta, p. 040 532 6469, mari.vahakuopus(at)ulapland.fi
LaY/Viestintä/SV