Ristiinopiskelu Lapin korkeakoulukonsernissa (LUC)
Miten ristiinopiskelu tapahtuu?
Kysy lisää!
Usein kysytyt kysymykset
Usein kysytyt kysymykset
Tarjonta ja ilmoittautuminen
Mistä löydän tarjonnan?

Ristiinopiskeltavat opinnot on koottu molempien korkeakoulujen opinto-oppaisiin. Opinto-oppaasta näet opintojakson ja siihen liittyvien toteutusten tiedot. Pääset opinto-oppaisiin näistä linkeistä:


Oppaasta näet ristiinopiskeltavien opintojen tulevat toteutukset sekä ilmoittautumisohjeet niille. Tarkemmat ilmoittautumisohjeet löytyvät opinnon tai toteutuksen lisätiedoista. Lapin AMKin opinnoissa LUC-ilmoittautuminen voi poiketa toteutuksen ilmoittautumisajasta, joten tarkistathan tiedon vielä linkin kautta löytyvältä Hakijan työpöydältä.

Miten/missä ilmoittaudun?

Voit ilmoittautua ristiinopiskeltavien opintojakson järjestävän korkeakoulun Hakijan työpöydällä. Valitse Opintotarjonta-kohdasta LUC opinnot, niin löydät kyseisen korkeakoulun tarjonnan. Ilmoittautumiseen pääset myös jokaisen toteutuksen lisätietoihin merkityn linkin kautta. Mikäli kohtaat ongelmia, ota yhteys ristiinopiskelu@luc.fi.

  • Ammattikorkeakoulun Hakijan työpöytä
  • Yliopiston Hakijan työpöytä (Hakijan työpöytä ei tällä hetkellä toimi, voit ilmoittautua lomakkeella)
Olen vaihto-opiskelijana Lapin ammattikorkeakoulussa. Voinko suorittaa opintoja myös Lapin yliopistossa?
Kyllä voit. Ristiinopiskeltavat opinnot ovat avoinna kaikille ammattikorkeakoulun tutkinto- ja vaihto-opiskelijoille.
Opiskeluoikeus ja käyttäjätunnukset
Saanko ilmoittauduttuani opiskeluoikeuden toiseen korkeakouluun?
Kyllä saat. Pepissä näet uuden opiskeluoikeuden tiedot kyseisen korkeakoulun opiskelijan työpöydältä, jonka voit valita ylävalikon vasemmasta yläkulmasta. Toisen korkeakoulun työpöytä näkyy Pepissä, kun sinulle on luotu opiskeluoikeus. Sieltä näet lisäksi mm. opintosuorituksesi ja voit tulostaa opintorekisteriotteen. Voit käyttää oman korkeakoulusi tunnuksia ja/tai haka-tunnistautumista
Tarvitsenko käyttäjätunnuksen toiseen korkeakouluun?
Et tarvitse, vaan voit käyttää oman korkeakoulusi tunnuksia, jotka toimivat myös yhteisissä järjestelmissä. Pääset niillä esim. Moodleen ja Peppiin. Toisen korkeakoulun opiskelijan työpöytä avautuu Peppiin opiskeluoikeutesi voimassaoloajaksi.
Opintojen suorittaminen
Mitä opinnot pitävät sisällään? Millaisia suoritusvaatimuksia opintojaksolla on? Onko opetus verkossa vai läsnä?
Opintojaksojen sisältötiedot löydät joko opintojakson tai toteutuksen tiedoista. Tarkempia tietoja opinnon sisällöstä ja opetuksesta antaa opinnon vastuuopettaja.
Mistä löydän opetusaikataulut ja opintojaksojen tarkemmat ohjeet?

Opintojesi aikataulut ja opintojaksojen sisältökuvaukset löydät Pepistä ja/tai Lukkarikoneesta. Seuraa aikatauluja mahdollisten muutosten varalta.

Opintojaksojen Moodle -työtiloihin pääset Peppi-ilmoittautumisten perusteella hieman ennen opintojen alkamista (6 vrk). Sinut lisätään automaattisesti niille opinnoille, joihin olet ilmoittautunut. Toisinaan opintojakson vastuuopettaja voi toimittaa Peppi-ilmoittautumisten perusteella tarkempia aloitusohjeita korkeakoulun sähköpostiisi. On tärkeää, että seuraat mahdollisen oman sähköpostitilisi lisäksi myös korkeakoulusi (ulapland.fi/edu.lapinamk.fi) sähköpostitiliä.

Mikäli et opintojakson alkaessa pääse jakson Moodle-työtilaan, tai et ole saanut näitä tietoja sähköpostiisi, ole yhteydessä kurssin vastuuopettajaan sähköpostitse. Myös muissa opintojaksojen sisältöjä ja suorittamista koskevissa kysymyksissä ota yhteys opettajaan. Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@ulapland.fi tai etunimi.sukunimi@lapinamk.fi.

Miten saan Tuudoon näkyviin toisen korkeakoulun sivut?

Et voi samanaikaisesti olla kirjautunut kahden oppilaitoksen Tuudoon samalla laitteella. Mikäli haluat toisen korkeakoulun Tuudon näkyviin, kirjaudu ulos ja valitse uudelleen kirjautuessasi organisaatioksi kyseinen toinen korkeakoulu.

Mistä löydän toisen korkeakoulun tenttiakvaarion?

Mikäli opintojaksossa on mahdollista suorittaa tenttiakvaario- eli EXAM-tentti, löydät ohjeet ilmoittautumiseen täältä:

Opintojen jälkeen
En löydä Pepistä opintosuoritustani toisen korkeakoulun opinnoista. Miten saan sen näkyviin?
Vaihda Pepin vasemmasta yläkulmasta työpöytää kohdekorkeakoulun Opiskelijan työpöydälle. Suorituksesi pitäisi löytyä sieltä.
Mistä saan opintosuoritusotteen suorittamastani opinnosta?
Voit ladata sen opintojakson järjestäneen korkeakoulun Opiskelijan työpöydältä. Vaihda työpöytää Pepin vasemmasta yläkulmasta. Sinulla on oltava voimassa oleva opiskeluoikeus kohdekorkeakoulussa, jotta työpöytä näkyy. Huolehdithan siis, että lataat opintosuoritusotteen ennen opiskeluoikeuden päättymistä. Näet suorituksesi tiedot myös OmaOpintopolun kautta.
Miten saan opintojakson suorituksen oman korkeakouluni rekisteriin?
Hae hyväksilukua oman korkeakoulusi ohjeistuksen mukaisesti. Liitä mukaan opintosuoritusote tai linkki OmaOpintopolkuun.
Olen suorittanut yrittäjyysopintojen opintojaksot Lapin ammattikorkeakoulussa ja Lapin yliopistossa. Miten voin saada niistä todistuksen, jossa näkyy koko kokonaisuuden suorittaminen?
Hae ammattikorkeakoulussa suorittamiesi opintojaksojen hyväksilukua yliopiston rekisteriin. Sen jälkeen opintokokonaisuus voidaan koostaa tiedekunnan kansliassa. Jos olet avoimen opiskelija, voit saada erillisen todistuksen avoimesta yliopistosta.