• Weboodi
 • Outlook
 • Finna
 • Tenttis
 • Optima
 • Moodle

Ohjeet opiskelijalle

Tentin suorittaminen

Tentin varaaminen

Sähköiseen tenttiin ilmoittautuminen on kaksivaiheinen Exam-järjestelmässä. Ensin sinun tulee ilmoittautua tenttiin, opettajan antaman linkin kautta tai järjestelmästä tentin hakemalla. Ilmoittautumisen jälkeen voit varata ajan tenttimistä varten. Käytä Firefox tai Chrome selainta.

Ilmoittautumisen ja tenttiajan varaamisen vaiheet:

 1. Avaa selain (Firefox, Chrome), muistathan tyhjentää välimuistin jos olet tekemässä varausta yleisillä koneilla.
 2. Kirjaudu Exam-järjestelmään osoitteessa: https://exam.ulapland.fi valitse ensin HAKA-kirjautumissivulta organisaatioksi Lapin yliopisto ja sen jälkeen kirjaudu omilla yliopiston tunnuksillasi, sivun vasemmassa reunassa on Tentit kohta, josta pääset etsimään haluamaasi tenttiä. Tenttiin voi ilmoittautua 21 päivää etukäteen.

  sivuvalikko opiskelija.jpg
 3. Etsi tentti, johon olet ilmoittautumassa joko opintojaksokoodilla, -nimellä tai tentaattorin nimellä.
  Tentin tiedot saat avoimeksi painamalla vihreää nuolta tentin nimen oikealla puolella.


  hae tentit.jpg

 4. Ilmoittaudu painamalla Ilmoittaudu-painiketta, järjestelmä vahvistaa ilmoittautumisen "Olet ilmoittautunut tenttiin. Muista varata tenttiaika."
 5. Valitse alasvetovalikosta tenttitila Exam . Mikäli tarvitset esteettömän paikan, valitse E-Exam(esteettömät paikat).
 6. Varaa kalenterista vapaana oleva tenttiaika.

  tenttiajan varaus.jpg
 7. Muista vahvistaa varaus

  vahvista varaus.jpg
 8. Näet vahvistamisen jälkeen yhteenvedon tentti-ilmoittautumisesta. Järjestelmä ilmoittaa tentin nimen, tentin keston ja tenttipaikan. Huomioi, että koneet 1-9 sijaitsevat entisessä luentosalissa 4 ja koneet 10-25 entisen luentosalin 7 tiloissa.

  tenttikoneen.jpg

 9. Jos tenttiminen estyy, muuta tai poista varaus valitsemalla "Muuta varausta" tai "poista varaus" kohdista opiskelijan työpöydältä. Varauksen alareunassa on myös Lisää painike, johon voit kirjoittaa lisätietoja tentaattorille tenttiin liittyen.

Tentin valvonta

 • Sähköisessä tentissä ovat voimassa yliopiston kulunvalvontaa, opintosuoritusten arviointia ja tietojärjestelmien käyttöä koskevat säännöt.
 • Tenttitilassa on sekä reaaliaikainen että tallentava videovalvonta.
 • Tentin ollessa kesken tilasta poistuminen on kielletty, mikäli opiskelija poistuu tilasta kesken tentin jatkaakseen sitä uudelleen, tentti hylätään.
 • Tenttitilassa tulee työskennellä hiljaa, eikä muiden tenttijöiden kanssa keskustelu ole sallittua.

 

 Häiriöt ja ongelmat tentin teossa

 

Lapin yliopisto ei takaa teknistä tukea tenttimisen aikana. Mikäli tentin aikana ilmenee tekninen ongelma, tulee tentti keskeyttää, eikä tenttiä pysty enää jatkamaan. Opiskelijan tulee varata uusi aika tenttimiseen.

Sähköisten tenttien suorittaminen on aina opiskelijan omalla vastuulla.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK