Uutiset 2015

Käyttäjäkokoukset helpottamaan F-talon paluumuuttoa

6.5.2015

Taiteiden tiedekunnan henkilökunnalle ja opiskelijoille järjestettiin 6.5.2015 tiedotustilaisuus ja työmaakierros F-talon tilanteesta.

Suomen Yliopistokiinteistöt Osakeyhtiön ylläpitopäällikkö Jarmo Perkiön mukaan F-talon eli taiteiden tiedekunnan korjaustyöt ovat nyt loppusuoralla ja kesän aikana siirrytään rakennuksen kalustamiseen ja syksyllä rakennuksen käyttöönottoon. Rakennuksen käyttöönoton osalta Perkiö painotti tiivistä vuorovaikutusta ja vuoropuhelua rakennuksen käyttäjien ja omistajan kesken.

– Elokuussa aloitetaan henkilökunnalle ja opiskelijoille tarkoitetut kuukausittaiset käyttäjäkokoukset, joita jatketaan niin pitkälle kuin on tarvetta. Kokouksilla varmistetaan tilojen käyttöönottoon liittyvän palautteen nopea käsittely sekä korjattujen tilojen onnistunut käyttöönotto, Jarmo Perkiö toteaa.

Perkiö korostaa, että havaituista puutteista ja toimintahäiriöistä tulee tehdä ilmoitus FacilityInfon palvelupyyntöjärjestelmään.

– Käyttöönottoa helpotetaan myös kaikille jaettavalla käyttäjäoppaalla, joka tulee sisältämään kaiken tarvittavan tiedon rakennuksesta ja sen toiminnasta, Perkiö sanoi.

Sisäilma-asiantuntija Hanna Tuovinen Vahanen Oy:stä kertoi kiinteistössä tehdyistä korjauksista, korjausten onnistumisen varmistamisesta, laadunvarmistuksesta ja työmaan valvonnasta sekä rakennuksen ilmanvaihdosta. Tuovinen korosti, että rakennuksen ilmanvaihdon ja lämmitysjärjestelmän säätötöitä tullaan tekemään vielä käyttöönoton jälkeenkin.

– Ilmanvaihto tulee toimimaan täydellä teholla ympäri vuorokauden noin puoli vuotta rakennuksen käyttöönoton jälkeen. Seurannassa kiinnitetään aluksi huomioita rakennuksen ilmanvaihdon toimivuuteen sekä pintojen puhtauteen ja pölyisyyteen. Seuraavassa vaiheessa tehdään sisäilmamittauksia ja käyttäjätyytyväisyyskysely, Tuovinen sanoi.

Projektipäällikkö Jouni Penttilä Ramboll CM Oy:stä kertoi tiedotustilaisuudessa muuton aikatauluista sekä kesällä tehtävistä mittauksista, säädöistä ja virityksistä. Lisäksi hän kertoi, että käytön opastusta annetaan viikolla 21 kiinteistönhuollolle, tilapalveluille, siivouksesta vastaaville, keittiöhenkilökunnalle sekä tiedekunnan henkilökunnalle. Asianosaisia tiedoteteen asiasta viikolla 20.

Henkilökunnalla ja opiskelijoille tarkoitettuun tiedotustilaisuuteen osallistui noin 20 henkilöä. Työmaakierroksille ilmoittautui 33 henkilöä.

Hanna Tuovisen tiedotustilaisuudessa esittelemä materiaali löytyy täältä.

Lisätietoja:
Jarmo Perkiö
Puhelin 040 035 9414
jarmo.perkio (at) sykoy.fi

LaY/Viestintä/OT