Uutinen, kuvituskuva 2

Feeniksin sadonkorjuu

28.6.2017

Feeniks-hankkeen loppuseminaari järjestetään Lapin yliopistolla torstaina 17. elokuuta 2017 kello 11–16, luentosalissa 9. Seminaarissa tarkastellaan valtion osuutta Lapin jälleenrakennuksessa, Saamenmaan jälleenrakennusta, ajan hengen ilmenemistä lasten piirustuksissa sekä dokumenttielokuvaa.

Seminaarin luennoitsijat tulevat King’s Collegesta Lontoosta, Aalto-yliopistosta sekä Oulun ja Lapin yliopistosta. Seminaarissa on muiden maussa kolme puheenvuoroa, joissa avataan sitä, miten sota ja jälleenrakennus sekä muutos yhteiskunnassa ja ihmisten elämässä on asetettu keskinäiseen dialogiin elokuvataiteen avulla.

Nelivuotinen Suomen Akatemian rahoittama Feeniks – Taide ja kulttuuri osana Lapin sodan jälkeistä henkistä ja materiaalista jälleenrakennusta -hankkeen järjestämä seminaari on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Luennot tulkataan englanniksi ja suomeksi.

Professori Marja Tuomisen johtama hanke on saanut rahoitusta Suomen Akatemian lisäksi Lapin yliopistolta sekä Jenny ja Antti Wihurin rahastolta. Hanke on järjestänyt lukuisia seminaareja, lisännyt verkostoitumista sekä tuottanut julkaisuja.

Seminaarin ohjelma:
http://www.ulapland.fi/FI/Kotisivut/Feeniks---Taide-ja-kulttuuri-Lapin-jalleenrakennuksessa/Ajankohtaista  

Lisätietoja:

Marja Tuominen, professori
Puh. 040 570 6889
Mervi Löfgren, tutkija
Sähköposti etunimi.sukunimi@ulapland.fi

LY/Viestintä/OT