Suurlahjoittaja.jpg
Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi, Frederik Paulsen ja yliopiston kansainvälisten asioiden johtaja Outi Snellman

Frederik Paulsen lahjoitti Lapin yliopistolle 500 000 euroa

10.6.2022

Frederik Paulsen osallistui 500 000 euron lahjoituksella yliopiston varainhankintakampanjaan. Paulsen on ruotsalainen liikemies, tutkimusmatkailija ja Ferring Pharmaceuticals -biolääkeyhtiön puheenjohtaja emeritus.

Ferring Pharmaceuticals-biolääkeyhtiön puheenjohtaja Frederik Paulsen lahjoitti Lapin yliopiston varainhankintakampanjaan 500 000 euroa.

- Lapin yliopisto on arktisen alueen ymmärtämisen ja kehittämisen olennainen rakennuskivi. Lahjoituksen tarkoituksena on vahvistaa tätä perustaa, jotta ymmärrystä voidaan edelleen kasvattaa, kertoo Paulsen.

Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi kiittää lahjoituksesta lämpimästi.

-Yliopistomme tavoitteena on arktisen ympäristön ekologisten, sosiaalisten sekä tuotannollis-teknologisten muutosten tunnistaminen ja hallinta. Lahjoitus on hieno satsaus yliopistomme toimintaan tavoitteen puolesta, ja olemme siitä erittäin kiitollisia.

Liikemies Frederik Paulsen on myös tutkimusmatkailija sekä UArctic-verkoston hallituksen puheenjohtaja. Hän vieraili Lapin yliopistolla ja Arktisessa keskuksessa toukokuun lopuussa. Lue Paulsenin vierailusta lisää täältä

Lisätiedot:

Antti Syväjärvi
Rehtori, Lapin yliopisto
040 060 6244
antti.syvajarvi(at)ulapland.fi

Outi Snellman
Kansainvälisten asiain johtaja, Lapin yliopisto
+358 40 501 0209
outi.snellman(at)ulapland.fi

 

Luo kanssamme tulevaisuutta - Lahjoita Lapin yliopiston varainhankintakampanjaan täältä.

Lapin yliopiston varainhankintakampanjassa kerätään rahoitusta valtion vastinrahaohjelmaan sekä ylläpidetään ja rakennetaan toimijakumppanuuksia. Valtio vastaa yliopistojen perusrahoituksesta, mutta valtion rahoitus ei yksistään mahdollista opetuksen kehittämistä, laaja-alaista tutkimusta ja taiteellista toimintaa. Valtio edellyttää, että yliopisto hankkii aktiivisesti rahoitusta ja kannustaa vastinrahalla yliopistoa lahjoitusten keräämiseen. Jokainen lahjoitettu yksityinen euro voi tuottaa yliopistolle valtion vastinrahaa jopa 2,5 euroa. Varainhankintakampanja on käynnissä 30.6.2022 saakka.