_V8A6133 (1).jpg
Jaakko Markus (kesk.) vastaanotti vuoden 2023 parhaan väittelijän palkinnon. Kuva: Jani Laukkanen

Jaakko Markus sai Suomalaisen Lakimiesyhdistyksen vuoden väittelijä -palkinnon

15.11.2023

Suomalainen Lakimiesyhdistys on jakanut vuoden väittelijän palkinnon parhaasta oikeustieteellisestä väitöskirjasta vuodesta 2000 lähtien. Tämä on toinen kerta, kun palkinto on myönnetty Lapin yliopiston tutkijalle.

Lapin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan tutkijatohtori Jaakko Markus on saanut Suomalaisen Lakimiesyhdistyksen vuoden väittelijä -palkinnon. Palkinnon suuruus on 5000 euroa.

Palkinto jaettiin Markuksen väitöskirjasta “Oikeuksiin pääsy massavahinkotilanteissa: Prosessioikeudellinen tutkimus kollektiivisista oikeussuojakeinoista, erityisesti kanteiden yhteiskäsittelystä”. Raati perusteli valintaansa Markuksen aiheenvalinnalla ja käytetyillä tutkimusmenetelmillä.

– Vuoden väittelijän palkinto on komea huomionosoitus. Näkisin, että se merkitsee arvonantoa myös tiedekunnan kollegoille, Markus sanoo.

Nykyisin Markus keskittyy hallinnollisten sanktioiden tutkimiseen Suomen Akatemian rahoittamassa hankkeessa.

– Kun kasvoin tutkijaksi täällä, otin kokeneemmilta tutkijoilta mallia siitä, millainen vaatimustaso on pidettävä ja miten oikeustiedettä tehdään. Palkinto antaa lisämotivaatiota talven tutkimuksiin.

Linkki palkittuun väitöskirjaan: Oikeuksiin pääsy massavahinkotilanteissa: Prosessioikeudellinen tutkimus kollektiivisista oikeussuojakeinoista, erityisesti kanteiden yhteiskäsittelystä