Jesse Häyhä_web.png
Jesse Häyhä. Kuva: Anni Häyhä

Jesse Häyhä valittiin SYLin hallitukseen 2024

21.11.2023

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan (LYY) edustajiston puheenjohtaja Jesse Häyhä on valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallitukseen vuodelle 2024.

Häyhä on 25-vuotias 3. vuoden johtamisen ja hallintotieteiden opiskelija, ja on muun muassa opiskellut musiikkia ja soittanut sinfoniaorkesterissa.

– Tuntuu aivan mahtavalta! On todella hienoa päästä tekemään yli 100-vuotiaan liikkeen tärkeää työtä, Häyhä kommentoi valintaansa.

SYLin hallitus valittiin liittokokouksessa Tampereella 17.–18.11. Hallituksen valinnassa käytetään siirtoäänivaalitapaa. Häyhä valittiin hallitukseen jo vaalin ensimmäisellä kierroksella, ja hän sijoittui 29 äänellään toiseksi.

– Äänitulos oli täysi yllätys, mutta kertoo vahvasta mandaatista. Kiitän nöyrästi ja lähden työhön suurella innolla.

Pohjoisella on ollut hieno edustus liitossa viime vuosina. Vuonna 2021 SYLin hallituksessa toimi peräti kaksi LYYn edustajaa ja kuluvana vuonna hallituksessa on ollut kaksi Rovaniemeltä kotoisin olevaa henkilöä.

– SYLin tulee edustaa kaikkia yliopisto-opiskelijoita, myös alueellinen edustavuus huomioiden. Ylioppilasliikkeen on tultava yhteen voidakseen puolustaa muun muassa opiskelijoiden toimeentuloa.

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ry on opiskelijajärjestö, joka edustaa yli 130 000 opiskelijaa Suomessa. SYLin hallituksessa 2024 toimivat Akseli Tiitta (puheenjohtaja, TYY), Irja Vaateri (HYY), Jesse Häyhä (LYY), Jaakko Sirén (Kokoomusopiskelijat), Aino Halinen (TREY), Totti Korpua (AYY) ja Eugenie Touma van der Meulen (TaiYo, Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto).


Lisätiedot:

Miikka Keränen, LYYn pääsihteeri
040 578 4207
paasihteeri(at)lyy.fi