Liikenne_web_Petri Teppo.jpg
Kuva: Petri Teppo, Lapin materiaalipankki

Lapin maantieliikenteen tulevaisuudesta avoin seminaari Rovaniemen kaupunginkirjastossa

10.5.2023

Mitkä ovat vähäpäästöisemmän liikenteen esteet ja mahdollisuudet pohjoisissa olosuhteissa? Lapin maantieliikenteen tulevaisuutta pohditaan yleisölle avoimessa tilaisuudessa Rovaniemen kaupunginkirjastossa torstaina 25. toukokuuta.

Maantieliikenteen kestävyyssiirtymä liitetään tavallisesti siihen, että sähköautot korvaavat fossiilisilla polttoaineilla toimivat ajoneuvot. Pyrkimys vähemmän saastuttavaan liikenteeseen on kuitenkin monitahoinen ongelma alkaen esimerkiksi jakeluverkoston toiminnasta ja päätyen maanteiden kuntoon. Joukkoliikenteen ja raskaan maantieliikenteen ratkaisut muodostavat omat kysymyksensä.

– Maantieliikenne on harvaanasutun Lapin elinkeinoelämän ja asutuksen kannalta merkittävä asia. Samalla se kytkeytyy osaksi liikennejärjestelmän kokonaisuutta ja liikkumistapojen kirjoa. Erilaisten liikennemuotojen yhdistely ei sekään ole aina yksinkertaista, Leena Suopajärvi kuvailee.

Ajankohtaisesta aiheesta keskustellaan Lapin maantieliikenteen tulevaisuus Lapissa – bensasta sähköön, volkkarista Teslaan? -seminaarissa Rovaniemen kaupunginkirjaston Lapponica-salissa torstaina 25.5.2023 klo 14:30–16.

– Seminaariin ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Tilaisuuden järjestävät Lapin tutkimusseura, Lapin yliopisto, Arctic Transit -hanke ja Rovaniemen kaupunginkirjasto.

Seminaarin ohjelma

Lisätietoja:

Leena Suopajärvi, yliopistonlehtori, leena.suopajarvi(at)ulapland.fi, p. 040 484 4234

Janne Kirjavainen, tutkija, janne.kirjavainen(at)ulapland.fi, p. 040 614 7625