Yhteiskunta
 
ukraina_opinnot_web.jpg

Lapin yliopisto tarjoaa maksuttomia opintoja ukrainalaisille

16.5.2022

Lapin yliopisto haluaa osoittaa tukensa Ukrainan kansalaisille tarjoamalla heille maksutonta opintotarjontaa. Suomeen paenneet Ukrainan kansalaiset voivat opiskella Avoimessa yliopistossa heinäkuun 2023 loppuun saakka, tai hakea yliopistolta erillisopinto-oikeutta opintojen edistämiseen. Molemmat opiskelumahdollisuudet ovat ukrainalaisille maksuttomia.

Lapin yliopisto tuomitsee Venäjän sotatoimet Ukrainassa, ja haluaa osoittaa tukensa Ukrainan kansalaisille tarjoamalla heille maksutonta opintotarjontaa.


Ukrainasta pakenevat voivat opiskella Avoimessa yliopistossa tai hakea erillisopinto-oikeutta kesken jääneiden opintojen edistämiseen. Tarjolla on laajasti englanninkielisiä opintoja jokaisesta yliopiston tiedekunnasta ja Kielikeskuksesta.

Avoimen yliopiston opinnot ukrainalaisille


Lapin yliopiston avoin yliopisto tarjoaa koulutusohjelmien mukaisia opintoja monilta eri tieteenaloilta. Opintosuoritukset kirjataan yliopiston opintotietojärjestelmään, ja ne on mahdollista liittää yliopistotutkintoon myöhemmin.


Avoin yliopisto on avoin kaikille pohjakoulutuksesta riippumatta, ja opinnot ovat Ukrainan kansalaisille maksuttomia 31.7.2023 asti. Opiskelijoita otetaan kursseille opetuskiintiöiden rajoissa.
Jos olet Ukrainan kansalainen, voit tutustua Avoimen yliopiston opintoihin tarkemmin ja ilmoittautua mukaan täältä.

Suomalaisten avointen yliopistojen ukrainalaisille avaamaan opintotarjontaan voi tutustua avointen yliopistojen yhteisestä portaalista.


Opintoja erillisopinto-oikeudella Ukrainalaisille

Ne ukrainalaiset tai kolmansien maiden opiskelijat, joilla on opiskeluoikeus tutkinnon suorittamista varten korkeakouluun Ukrainassa, voivat hakea oikeutta jatkaa ukrainalaisessa yliopistossa sodan vuoksi kesken jääneitä opintoja Lapin yliopistossa. Opinnot ovat opiskelijoille ilmaisia, ja erillisopinto-oikeudella opiskelemaan hakeutuvia ohjataan sopivien opintojen valinnassa.

Yliopisto avaa haettavaksi yhteensä 30 paikkaa, ja haku niihin alkaa maanantaina 16.5. Haku jatkuu niin kauan, kunnes paikat täyttyvät.

Opinto-oikeuden kesto on kahden vuoden mittainen ja voi jatkua 31.7.2024 asti. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa erillisopinto-oikeudella yhteensä 120 opintopistettä. Myönnettävä erillisopinto-oikeus ei sisällä varsinaista opiskelijastatusta eikä tutkinnonsuoritusoikeutta. Lapin yliopiston ylioppilaskunta tarjoaa erillisopinto-oikeudella opiskelevalle hyvinvointipassin.

Erillisopinto-oikeudella opiskelevilla on myös mahdollisuus hakea Erasmus-apurahaa lukukauden (5 kuukautta) mittaiselle opintojaksolle.

Hakuohjeet Lapin yliopistossa opiskeluun erillisopinto-oikeudella löydät täältä.

Lisätietoa:
Satu Uusiautti
Koulutusvararehtori
satu.uusiautti(at)ulapland.fi

Merija Timonen
Opiskelupalveluiden ja Avoimen yliopiston johtaja
merija.timonen(at)ulapland.fi
+358 40 777 7352