nysten-haarala_uusiautti_550x337.png
Kuvassa Soili Nystén-Haarala (vas.) ja Satu Uusiautti.

Lapin yliopiston hallitus valitsi vararehtorit kaksivuotiskaudelle

14.12.2022

Lapin yliopistolle on valittu vararehtorit toimikaudeksi 1.1.2023-31.12.2024. Valituiksi tulivat Satu Uusiautti ja Soili Nystén-Haarala.

Vararehtorin tehtäviä haki yliopiston sisäisessä haussa määräaikaan mennessä neljä henkilöä. Opetuksen vararehtori ja kasvatustieteen professori, KT Satu Uusiautti haki koulutuksen vararehtorin tehtävään. Tutkimuksen vararehtorin tehtävää hakivat taiteiden tiedekunnan dekaani ja palvelumuotoilun professori, TaT Satu Miettinen, oikeustieteiden tiedekunnan dekaani ja kauppaoikeuden professori, OTT Soili Nystén-Haarala sekä tutkimuksen vararehtori ja Arktisen keskuksen yliopistotutkija, FT Osmo Rätti.

Yliopiston hallitus valitsi koulutuksen vararehtoriksi Satu Uusiauttin ja tutkimuksen vararehtoriksi Soili Nystén-Haaralan.

– Hakijoiden joukko oli kovatasoinen. Valinnoissa hallitus painotti strategista ja tulevaisuusorientoitunutta otetta tutkimuksen tai koulutuksen kehittämiseen, sekä näyttöjä onnistuneesta muutosjohtamisesta, kertoo yliopiston hallituksen puheenjohtaja Hannele Niemi.

Vararehtorin tehtävät ovat oman toimen ohella hoidettavia 50%:n hallintotehtäviä. Valintaa valmisteli rehtori Antti Syväjärven asettama valintatyöryhmä. Valintatyöryhmä määritti vararehtoreiden tehtäviin perustuvat valinnan kriteerit, suoritti haastattelut sekä laati vertailu- ja valintamuistiot. Valintatyöryhmä teki yksimielisen esityksen vararehtoreiden valinnasta hallitukselle.

Lisätietoja

Hannele Niemi
Lapin yliopiston hallituksen puheenjohtaja
hannele.niemi(at)helsinki.fi