Uutinen, kuvituskuva 2

Lapin yliopiston talous koheni

28.5.2021

Lapin yliopisto paransi toiminnallista tulostaan ja talouttaan hyvin haastavan pandemiavuoden 2020 aikana. Yliopisto huomioi toiminnassaan ja taloudessaan ennustettavuutta, koska korkeimman opetuksen ja tutkimuksen perustehtävä tapahtuu pidemmän aikavälin sykleissä.

Lapin yliopiston kollegio hyväksyi 26. toukokuuta kokouksessaan yliopiston tilinpäätöksen tilikaudelta 2020. Tilikauden tulos oli 5,8 miljoonaa euroa ylijäämäinen ja toiminnallinen tulos 2,6 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Parantuneesta tilanteesta huolimatta pitkän aikavälin ennakointia tarvitaan yliopistojen tutkimusta ja koulutusta koskevien mahdollisten muutosten vuoksi.

– Tilanteemme näyttää aikaisempaan nähden positiiviselta, mutta on tärkeä tarkastella talouttakin pitkällä aikajänteellä. Moni asia näyttäytyy myös erilaiselta, kun esimerkiksi lähityön ja -opiskelun suhde etätyöhön ja -opiskeluun on murroksessa. Erityisesti pyrimme huolehtimaan yliopistoyhteisön hyvinvoinnista. Tarvitsemme suunnitelmallisuutta ja varautumista, jotta voimme jatkaa ja toisaalta kehittää laadukasta koulutusta ja tutkimusta, toteaa Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi.

Yliopiston taserakenne on varsin hyvä ja omavaraisuusaste kohenee suunnitelmien mukaisesti Lapin ammattikorkeakoulun 12 miljoonan euron osakehankintojen hallinnan myötä. Täydentävän rahoituksen osuus vuonna 2020 oli noin kolmannes kokonaisrahoituksesta.

Tilinpäätös on luettavissa verkkosivuillamme.

Lisätiedot:

Rehtori Antti Syväjärvi
antti.syvajarvi(at)ulapland.fi

Talousjohtaja Matti Honkala
matti.honkala(at)ulapland.fi