markku_vieru.jpg

Professori Markku Vierulle parhaan tutkimuksen palkinto Consumer Behavior in Tourism – symposiumissa

10.1.2017

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutissa professorina toimiva Markku Vieru on saanut kansainvälistä tunnustusta yhdessä Senior Economist, Ph.D. Martin Falkin kanssa kun International Journal of Contemporary Hostitality Management –tiedelehti myönsi tutkijoille konferenssin parhaan tutkimuksen palkinnon Consumer Behavior in Tourism –symposiumissa.

Palkinto myönnettiin Vierun ja Falkin (Austrian Institute of Economic Research) toteuttamasta tutkimuksesta ”Factors affecting cancellation behaviour: Online and early hotel booking least likely to be realized”. Symposiumissa esiteltiin tutkimustuloksia kaikkiaan 73 tutkimuksesta ja se järjestettiin yhdeksättä kertaa Italian Brunicossa 14.–17. joulukuuta 2016.

Markku Vieru ja Martin Falk ovat tutkimuksessa tarkastelleet asiakkaiden tekemien hotellivarausten peruuttamisiin vaikuttavia tekijöitä todellisen havaintoaineiston pohjalta, joka käsittää yli 100 000 huonevarausta. Palkintolautakunta arvosti tutkimuskysymyksen tärkeyden lisäksi myös käytettyä menetelmiä ja tuloksia. Tuloksilla on käytännön relevanssia ja ne auttavat ymmärtämään hotelliasiakkaiden käyttäytymistä sekä parantavat hotellien kykyä laatia ennusteita peruutuksista.

LaY/Viestintä/J-EK