Jaana-Erkkila-Yovartio-ja-Susanna-Vuorjoki-Han-kasvatti-pitkan-kaljun_web.jpg
Kuvassa vasemmalla Jaana Erkkilän linotyö Yövartio (2021) ja oikealla Susanna Vuorjoen syanotypiateos Hän kasvatti pitkän kaljun (2018).

Taide- ja kulttuuriopintojen yksikön henkilökunnan joulunäyttely Galleria Lovisassa

7.12.2022

Galleria Lovisassa on joulukuun ajan esillä taiteiden tiedekunnan taide- ja kulttuuriopintojen yksikön eli TaKun henkilökunnan toinen joulunäyttely. TaKussa työskentelevät taiteen tekijät ja kulttuurin tuntijat opettavat kaksi- ja kolmiulotteista kuvan tekemistä eri tekniikoilla, kulttuuriaineita sekä visuaalista ymmärrystä kaikille taiteiden tiedekunnan opiskelijoille. Takun jouluun osallistuu 10 kuvataiteilijaa ja esillä on yhteensä 14 teosta.

– Käsityksemme taiteesta on yhtä korkea kuin leveäkin, emme erottele muotoilua ja kaunotaidetta toisistaan, mukaan mahtuu niin ikiaikaisilla menetelmillä kuin ennen kokeilemattomilla konsteilla tehtyjä teoksia. Kieli on abstraktia, esittävää ja jotakin siltä väliltä. Näkemisen vapaus on katsojalla, kuvailee näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen.

Tänä jouluna on tarjolla teoksia, jotka edustavat taiteen eri tekniikoita; valokuvia, linografiikkaa, kivilitografiaa, kuvanveistoa, piirustusta, syanotypiaa, sekatekniikkaa ja öljyvärimaalauksia.


Simi-Ruotsalainen-Catch-of-the-day_web.jpg
Simi Ruotsalaisen sekatekniikkaveistokset Catch of the day I, II ja III (2022).


Tom-Engblom-Pullotetut-sielut-ja-Anu-Jormalainen-Joulupukki-lumimyrskyssä_web.jpg
Vasemmalla Tom Engblomin sekatekniikkaveistos Pullotetut sielut (2021) ja oikealla Anu Jormalaisen pigmenttivedos Joulupukki lumimyrskyssä (2022).


Mukana näyttelyssä teoksillaan ovat Tom Engblom, Jaana Erkkilä-Hill, Tuija Hautala-Hirvioja, Michael Marnin Jacobs, Anu Jormalainen, Hilkka Liikkanen, Leila Lipiäinen, Esa Meltaus, Simi Ruotsalainen ja Susanna Vuorjoki.

Joulunäyttelyn myötä Lapin yliopiston taide- ja kulttuuriopintojen yksikkö haluaa toivottaa kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2023!


Hilkka-Liikkanen-Yksin-jaanyt_web.jpg
Hilkka Liikkasen öljyvärimaalaukset Yksin jäänyt ja Ateenalaisten laulu (2022).


TaKun toinen joulu
– taiteiden tiedekunnan taide- ja kulttuuriopintojen
yksikön henkilökunnan joulunäyttely Galleria Lovisassa
1. – 31.12.2022

Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Avoinna: ma–pe 7.30–20, la 8–15

Lapin yliopiston Galleria Lovisassa esitellään taiteiden tiedekunnan alumnien, henkilökunnan ja opiskelijoiden joukosta valittujen kuukauden taiteilijoiden teoksia sekä satunnaisia yhteisnäyttelyitä. Näyttelytila sijaitsee kahvila Meidän Lovisan yhteydessä.

Lisätietoja Galleria Lovisan näyttelyistä:
Näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen
leila.lipiainen(at)ulapland.fi


LY / TTK / LP