hyvassaseurassa_550px.jpg
Yksityiskohta Hyvässä seurassa -näyttelyn teoksesta, 2017. Kuva: Heidi Pietarinen

Taiteiden tiedekunnan tammikuun taiteilijoina Heidi Pietarinen ja Jaana Taipale

29.12.2017

Vuoden 2018 Galleria Lovisassa avaa Heidi Pietarisen ja Jaana Taipaleen yhteisnäyttely Hyvässä seurassa. TaT, tekstiilialan professori Heidi Pietarinen ja TaM, taiteiden tiedekunnan alumni Jaana Taipale aloittivat maisteriopinnot taiteiden tiedekunnassa vuonna 1998, josta lähtien perinteeksi ja voimavaraksi ovat muodostuneet molempien perheiden kokoontumiset yhteisen ruokapöydän ääressä. Näistä yhteisistä ruokahetkistä kimmokkeensa saanut näyttely on samalla järjestäjiensä yhteinen 20-vuotistaiteilijajuhla sekä ensimmäinen alumninäyttely Galleria Lovisassa.

Ombré ja strié – ruokalajeja vai langoilla maalausta? Näyttelyn kudotut pinnat ja esineet ovat herkullinen läpileikkaus värejä, materiaaleja ja yhdessä katetun ruokapöydän äärellä koettuja ilon hetkiä. Pietarisen teosten kudontakehyksinä toimivat ruokapöydän ja silakkatynnyrin pyöreät muodot sekä Koitereen erämaajärveltä löydetty halsteri.

Myös Taipaleen ready made -teoksissa leikitellään materiaaleilla. Niistä välittyy ilo, jonka näyttelyn teema ja muistot ovat synnyttäneet. Hyvää ruokahalua monilla mausteilla ja ottimilla!

Sama teema jatkuu Pietarisen tekstiili-installaatiossa, jonka tarkoituksena on välittää Etelä-Afrikan ja Namibian öisellä tähtitaivaalla näkyvän Etelän ristin alta tuotuja värejä, makuja ja materiaaleja meille tutumman Pohjantähden alle.

Lapin yliopiston kahvila Meidän Lovisan yhteydessä toimiva Galleria Lovisa vihittiin käyttöön vuoden 2017 helmikuussa. Galleriassa esitellään taiteiden tiedekunnan alumnien, henkilökunnan ja opiskelijoiden joukosta valittujen kuukauden taiteilijoiden näyttelyitä.

hyvassaseurassa_web2.jpg
Jaana Taipale: Kankurin aarteet, 2017.


Taiteiden tiedekunnan tammikuun taiteilijat Galleria Lovisassa
Heidi Pietarinen ja Jaana Taipale: Hyvässä seurassa
Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Esillä 8. – 30.1.2018
Ma–pe klo 7.30–20, la klo 8–16,
sunnuntaisin ja arkipyhinä suljettu.

Lisätietoja näyttelystä:

Heidi Pietarinen, heidi.pietarinen(at)ulapland.fi, +358 40 484 4401
Jaana Taipale, taipale.jaana(at)gmail.com, +358 50 526 1415

Lisätietoja Galleria Lovisasta:
Näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen
leila.lipiainen(at)ulapland.fi


LY / Viestintä / LP